Valoisuutta keittiöön pienin muutoksin

lauantai 25. kesäkuuta 2016

Sisältää Affiliate-linkin.

Täällä sitä juhannuskin on mennyt pieniä remppa-askareita tehden. Ihan leppoisasti siis, ei mitään hirveää hässäkkää. Ja korkattiin meidän uusi saunakin juhannusaattona ensimmäistä kertaa!

Ollaan nyt viime päivinä askarreltu keittiön parissa. Vaikka kyseessä on siis aivan uusi talo, niin halusin silti tehdä siihen pieniä muutoksia oman maun mukaan ennen muuttoa. Olisi kyllä ollut sata kertaa kätevämpää, jos oltaisiin tajuttu tämä talo sen rakennusvaiheessa, oltaisiin saatu nämä toiveet varmasti uitettua jo siinä vaiheessa sisään.... No mutta oli ja meni :)


Keittiön alkuperäinen look on ihan jees, mutta itse en lämmennyt tummanruskealle maalille ja samaisella seinällä oleville yläkaapeille. Lisäksi lieden ja allastason takana tehdyt peltikaaret eivät olleet minun makuuni. Nämä kaikki yhdessä pimensi keittiötä, vaikkakin valoisahan tuo tila periaatteessa on...  Mutta tässä siis lähtötilanne, pöytätasot ovat täynnä kaikenlaista roipetta, älkää kiinnittäkö niihin huomiota! ;)


Seinältä on nyt irroitettu nuo yläkaapit (itse irroitin!!) sekä peltikaaret. Seinä on maalattu ensin valkoisella pohjamaalilla, ja sen päälle harmaalla Kalklitir -kalkkimaalilla (sävy Nougat). Koska kalkkimaali ei ole kovin hyvä pyyhittävä pinta, niin tilasin tälle seinämälle Netraudasta Berry Alloc -välitilan laminaatit. Ne ovat juuri sellaiset mitä olen haeskellutkin, yksinkertaisen kauniit, tyylikkäällä 10*20 tiililadottua laatoitusta jäljittelevällä kuvioinnilla. Laminaatteja ei ole vielä kiinnitetty, mutta alla olevassa kuvassa olen laittanut yhden laminaatin jo nojaamaan seinää vasten, kun hieman mallailin sitä. Ja romppeiden määrä on triplaantunut ja liesituulettimestakin puuttuu tuo yläpömpeli :D Mutta hei mitä tykkäätte?
14 kommenttia

 1. Upea muutos! Tässä näkee hyvin, miten pienellä muutoksella saa suuren vaikutuksen aikaan :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen aina samaa vöyhkännyt, se on pienestä kiinni loppujen lopuksi se yleisvaikutelma :) Kiitos!

   Poista
 2. Tosi kivalta näyttää! Pienillä muutoksilla saa ilmeen kyllä selkeästi muutettua. Nyt näyttää paljon avarammalta ja valoisammalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura :) Valoisammalta kyllä vaikuttaa livenäkin, tyytyväinen olen siitä!

   Poista
 3. Tuli kyllä tosi paljon valoisampi.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 4. Paljon muuttui näin katsottuna, valoisemmaksi. Hävisikö sinulta säilytystilaa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija. Kolme kaappia tosiaan lähti, mutta keittiön kaappeja on sen verran paljon vieläkin että ne riittävät hyvin :)

   Poista
 5. Kiva tuo laminaatti, tykkään! Lopputulos on tosi hyvä kaappien poistoineen ja seinävärin muutoksineen :)

  VastaaPoista
 6. Kivalta näyttää, ihanan valoisa. ☺ Mahtuuko sinulla kaikki tarvittava noihin alakaappeihin? Minä olen astia hamstraaja enkä tule toimeen nykyisilläkään kaapeilla. 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ihana hamstraaja siellä :D Itse olen aika tehokkaasti laittanut kampetta pois joten hyvin mahtuu alakaappeihin.

   Kiitos :)

   Poista
 7. Hei! Itse olen miettinyt uudessa asunnossa myös muutaman keittiön yläkaapin irroitusta. Oliko iso homma? Pitikö seinää jotenkin tasoittaa kaappien takaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ei ollut iso homma, kun sain sen kerran itse irti, mieheltä salaa :D Joo seinää vähän toki joutuu tasoittelemaan, ruuvin jäljet ja muut, mutta halusin joka tapauksessa maalata koko seinän eri värillä, niin meni siinä samalla :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)