Vaniljainen valkosuklaa-mustikkapiirakka

perjantai 22. heinäkuuta 2016


Jos minulta kysytään, niin paras mustikkapiirakka on äidin tekemää, jossa on ihanan rapea pohja ja kermaviilitäyte. Mutta eilen päätin kokeilla erilaista reseptiä, josta tuli ihan älyttömän hyvää. Jaetaanpa teillekin :) Kyseessä on siis vaniljainen valkosuklaa-mustikkapiirakka, slurp! Oli muuten todella helppo tehdä, kun hyödyntää valmispakkauksia. ;)


Täyte valmistui superhelposti paketillisesta vanhan ajan vaniljakastiketta (kaksi pussia), jotka kaadettiin 4,5 dl maidon joukkoon ja sekoitettiin vispilällä pari minuuttia. Eikä siis tarvitse mitenkään vatkata ja vaahdottaa, sillä tuo muuttuu kastikemaiseksi aika nopeasti ihan sekoittamalla. Sitten kastike jääkaappiin 10 minuutiksi, jonka aikana painelin kaupan pakastealtaasta ostetun muropohjan irtokakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Kastikkeen sekaan kaadoin pussillisen valkosuklaahippuja ja sekoitin vielä hyvin. Seos  kaadettiin piirakkapohjan päälle, ja lopuksi tietenkin noin 300g mustikoita koko komeuden kruunuksi. Tadaa!

Uuniin vaan sitten paistumaan, kriittiset lukemat ovat 200 astetta ja 40 minuuttia. Kun piirakka on valmis, se kannattaa antaa hyytyä hetken huoneenlämmössä (vaikein vaihe, tekisi mieli syödä heti).

Meillä mustikkapiirakkaa nautiskeltiin vaniljajäätelön kera, ja oli kyllä herkullista, varsinkin vielä kahvikupposen kanssa. Alkuperäinen ohje löytyy aina niin ihanan Kinuskikissan sivuilta.


Tässä vielä kootusti käyttämäni aineet:


1 pkt Myllyn Paras murotaikina

1 pkt  (2 pss) Blå Band Vanhan ajan vaniljakastike
4,5 dl maitoa
1 pss Pirkka Valkosuklaahippu
300g mustikoita

Vaniljajäätelöä



Mukavaa viikonloppua!

6 kommenttia

  1. Nam, tätä voisikin joskus kokeilla! Monesti jää piirakat leipomatta, kun ei huvita alkaa taikinaa tekemään tai täytteitä miettimään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tässä ei ainakaan tarvitse hirveästi vaivata päätä hih

      Poista
  2. Tuo ohje vois olla mulle hyvä. Maukkaan näköinen piirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu jos tykästyit, ei muuta kuin kokeilemaan joskus!

      Poista
  3. ihana ohje, piääpä ottaa talteen, nams :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)