Yksi retroimmista iltapaloista ikinä :D

torstai 22. syyskuuta 2016

Kuinka moni muistaa omasta lapsuudestaan ihanat uunileivät, joita tehtiin usein viikonloppuisin? Meillä tehtiin niitä koko pellillinen kerralla uunissa, tai joskus pienempiä eriä sellaisessa pöytämallisessa grillissä :D Minä ainakin! Ne olivat ihan parasta herkkua, ja aivan eri sarjaa kuin mikrossa lämmitettävä leipä tai muu nykyisin äkkiä tekaistu juttu.

Tein taannoin retroilun innostamana näitä lämpöisiä voiileipiä (varmaan ekaa kertaa tällä vuosituhannella), ja ne hyvin ne näyttivät maistuvan edelleen, niin tyttärelle kuin aviomiehellekin. Uunipellille mahtuu sopivasti yhdeksän paahtoleipäviipaletta, jotka voidellaan. Päälle siivutetaan mitäs muutakaan kuin rehellistä HK:n sinistä. Lisäksi päälle viipaloidaan vähän punasipulia ja paprikaa, ripotellaan timjamia, ja kuorrutetaan runsaalla määrällä juustoraastetta. Ei kyllä paljoa muuta tarvitse! Vähän nyt piti hifistellä ja heitellä luumutomaatteja ja muuta hörsöä päälle, mutta ei niitäkään olisi kyllä tarvinnut. Tuli ihan lapsuusajat mieleen. :)

 // Flashback from my childhood: my mom used to do this kind of evening snack from white bread, sausage, onion and cheese, heated in oven. Entirely different than bread heated in a microwave. Yum :) //

8 kommenttia

 1. Hahhah, meillä itse asiassa tehdään aina silloin tällöin lämpimiä voikkareita. Yleensä jos leipä on jo vähän kuivahtanutta, niin lämppäreihin se passaa silti mainiosti. Makkaraa ei ole tullut kokeiltua leipien päällä, mutta toimii varmasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit mä alan kyllä tekemään kanssa lisää! Meillä vaan leipää yritetään ostaa aika vähän (kun muuten tulee vedettyä sitä ihan liikaa), ja monesti se ostettava leipä on näkkäriä tai hapankorppua :D Ehkä sen takia en ole jotenkin muistanut näitä uunileipiä vuosiin!

   Poista
 2. Lämpimät voileivät on meillä ihan vakiokamaa. Ehkei nyt ihan joka viikko, mut melkein, tehdään niitä. Ihan koko perheen lemppareita. Monesti teen ruisleipään, niin on muka terveellisempää ja ruokaisampaa :P Kerran tein niitä, kun esikoisen kaveri tuli kylään ja suureen ääneen ihmetteli, että syödäänkö teillä Suomessa pitsaleipiä?!? Mut hyvin kuitenkin kelpasi hänellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsaleipiä hih :)) Ruisleipään kyllä vois tehdä, itseasiassa muistan joskus opiskeluaikoina tehneeni sellaisiin isoihin pyöreisiin varrasleipäpuolikkaisiin uunileipiä, silloin täytteet oli enemmän just sitä pitsakamaa eli kinkku-aura-ananasta :D

   Poista
 3. Mä tykkään uunileivistä, lämpöisistä leivistä, ja nimenomaan uunissa tehtyjä. Muuten mitenkä mä niitä niin harvoin teen ??? kun kaikki niistä tykkäävät. Tuo pitäisi ottaa uudestaan käyttöön, lämpöiset leivät :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunissa nimenomaa! Jostain syystä uunin käyttö lämpöisten leipien tekemisessä on jäänyt niin taka-alalle, kun mikrossa on niin helppo lämmittää leipä tai pari. Mutta ovat kyllä ihan erilaisia, uunissa tulee ihanan rapea pinta!

   Poista
 4. Ei nää kyl mitään retroa ole :D sama ku sanois vaikka makaroonilaatikkoa retroks. Ihan normikamaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Näen silmissäni jo sellaisen 80-luvun pöytägrillin, jossa anonyymi tekee voileipiä :D No, meillä tämä retroilu ehkä liittyy siihen ettei olla tehty tällaisia vuosikymmeniin uunissa, ja nyt kun tein niin tuli niin lapsuusajat mieleen! Itse ehkä olen keskittynyt enemmän vain leivän mutusteluun huoneenlämpöisenä.

   Poista

Kiitos kommentista! :)