TOP 5 kotoilutekemiset nyt kun kotiaikaa on paljon

sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Nyt on ensimmäinen kotiviikko takana, ollaan etätyöskennelty ja kotikouluiltu ja kaiken kaikkiaan totuteltu tähän erikoiseen poikkeustilanteeseen. Se on herättänyt monenlaisia tunteita, joita on ollut vaikeakin käsitellä; pelkoja, epätietoisuutta, ahdisttusta, kiukkua. Pelko siitä, että tässä käy huonosti, epätietoisuus siitä, että miten kauan tämä kestää, ahdistus siitä, että niin moni asia tuntuu kaatuvan päälle, kiukkua siitä, että osa ihmisistä ei tee niinkuin on toivottavaa.

MUTTA, kaikilla asioilla on myös positiiviset puolensa. Nyt on ainakin saanut kotoilla kunnolla, mikä tarkoittaa kiireetöntä olemista perheen kanssa. Se on kuin siunaus kaiken tämän hektisen normaaliarjen jälkeen. Ehkä ihmiset taas huomaavat, mikä elämässä tärkeää ja että elämä ei voi olla jatkuvaa suorittamista tai menemistä paikasta toiseen.

Kotoilu on hauskaa, ja nyt on ollut aikaa tehdä kaikkea kivaa. Tässä mun tämän hetken lista:

TOP 5 kotoilutekemiset:  1. Sarjamaratonit: Nyt on hyvä hetki käpertyä sohvan syleilyyn ja katsoa lempparisarjoja maratonina. Samalla on kiva etsiä uusia sarjoja, joita ei ole aiemmin ehtinyt tsekkaamaan. Minun listalla on ikisuosikki Sinkkuelämää, Game of Thrones, Vikings, House of Cards ja Homeland, sekä hömpät realitysarjat.
  2. Itsensä hemmottelu: Omalla kohdallani tämä tarkoittaa sitä, että saan olla koko kuukauden ilman meikkejä, ilman hiusmuotoiluaineita ja muuta ylimääräistä. Kasvo- ja hiusnaamiot, jalkakylvyt, raikas ilma ja aurinko :)
  3. Suunnittelu: Tämä on mulle the thing, koska rakastan suunnitella kaikenlaista, ideoida ja tehdä.:D Nyt esimerkiksi listoilla on terassin sisustuksen suunnittelu, jonka vuoksi katselen paljon ihania instakuvia ja pinnailen pinterestistä ideoita. Samalla olen pyörinyt (ehkä vähän liikaakin) verkkokauppojen sivuilla :D
  4. Kotitreeni: Tämäkin on sellainen asia, mitä aina on ajatellut, mutta ei ole "ehtinyt". Olen kaivanut vihdoin esiin meidän kahvakuulat, jumppakuminauhat ja muut, sekä hilannut kuntopyörän eteiseen. Näillä kun tekee päivän aikana vaikka useaan otteeseen pikkutreenejä, niin tulee hyvä fiilis.
  5. Perheaika: Kaikkien harrastusten ja menojen peruunnuttua olisi hyvää aikaa keksiä perheen omia tekemisiä; hauskat lauta- ja palapelit, yhdessä kokkailu, pitkät metsäretket, vanhojen valokuvien katselu ja rauhalliset saunaillat. Täytyy myöntää, että itsellä on nyt mennyt illatkin töiden tekoon, mutta ensi viikolla pidän entistä tiukemmin kiinni max. 8h työpäivistä. 

Mitkä sun tämän hetken suosikkijutut on kotona?
Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)