DIY: Lattialistoilla väriä huoneeseen

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Aikanaan kävin itseni kanssa taistelua siitä, että laitetaanko tyttären huoneeseen paljon värejä vai voisiko se olla samaan tapaan pelkistetty niinkuin muukin asunto. Sitten näin netissä sattumalta hauskan idean, jossa olikin maalattu aika räväkän värisellä maalilla lattialistat, jolloin koko huone sai väriä ja raikkautta mutta ei kuitenkaan vaatinut seinien värin muuttamista.

Niinpä marssin maalia ostamaan, ja valitsin Tikkurilan sisämaaleista houkuttelevan nimisen maalin (se nimihän tässä onkin oleellinen) ;)

Väri oli Tikkurilan Karamelli (K336), slurps! Ja samalla kun olin maalihyllyillä, päätin sittenkin maalata myös kolme seinää aavistuksen vaaleanpunaiseen taittuvalla värillä, sekin yhtä herkullisen niminen Tikkurilan Vaahtokarkki (F336).

Kuvat: Tikkurila


Oli itse asiassa loistavaa, että tajusin jättää yhden seinän puhtaan valkoiseksi (hyvä minä!), koska Vaahtokarkki on niin hennon vaaleanpunainen, ettei sitä huomaisi ellei nimenomaan näe kontrasina vieressä tuota valkoista seinää. Eli siinä mielessä toimiva ratkaisu.

Lattialistat irroitin seinästä ja maalasin ensin kertaalleen tartuntapohjamaalilla. Näin ollen listoja ei tarvinnut hioa, mikä on yleensä se ei-niin-kiva vaihe. Sitten laitoin pariin otteeseen Karkkia, jolloin lopputulos oli mukavan pirteä ja puolikiiltävä.

Lattialistat ovat muuten täsmälleen Ikean Mammut-lastenjakkaran väriset, ilman että millään tavalla olisin pitänyt tuota jakkaraa mielessä maalia valitessa. :) Tässä alla olevassa kuvassa todistusaineistoa :) Kuvan seinällä on muuten tuo Vaahtokarkki-maali!

Herkullista viikonloppua!


Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)