Kultaimarre ja uuteen käyttöön sovellettu "kukkateline"

maanantai 8. elokuuta 2016

Löysin ihanan viherkasvipehkon puoleen hintaan viikonloppuna <3 Tämä Kultaimarre on yksi saniaistyypeistä, jolla voi kasvaa lehdet parhaimmillaan metrin pituisiksi... Sitä odotellessa :D

Itselläni on selvästi jokin viherkasvivaihe meneillään, sillä tekisi mieli ostaa niitä koko ajan lisää. Syynä liene taustalla näkyvä metsämaisema, jonka vihreys inspiroi laajentamaan tuota fiilistä myös sisätilossa. Kun vielä saisin kasvit menestymään (tai edes säilymään hengissä), niin olisi kiva =)

Tällä hetkellä viherkasvien kanssa iskee parhaiten vanhat, sekalaiset saviruukut, joista Kultaimarteelle valikoin vaalean version harmaan savilautasen kera. Haluaisinkin vaihtaa kaikki kodin ruukut tuollaisiin ajan patinoimiin, niissä on ihan erilainen tunnelma kuin esimerkiksi Kultaimarteen takana näkyvässä, kiiltävän valkoisessa ruukussa, eikö? Arvatkaapa muuten, mihin tarkoitukseen kukan alla oleva teline on alunperin tehty? Sitä myytiin aikanaan ulkokynttilöiden pidikkeenä, ja meilläkin on siinä monet talvet pidetty ulkoroihuja.  Hyvin se kuitenkin näyttää taipuvan myös kukkatelineeksi ;)Note to myself: googlailin samalla hoito-ohjeita Kultaimarteelle, ja se näyttäisi parhaiten viihtyvän varjossa tai puolivarjossa. Nyt paikka toki on valoisa, mutta suoraa auringonpaistetta ei pitäisi olla. Täytyypä kuitenkin tarkkailla tilannetta.

6 kommenttia

 1. Hauskan näköinen kaveri! Ja voi tuota mattoa ja daybediä <3 Pieni kateus nosti täällä päätään :D

  VastaaPoista
 2. Kyl on kivannäköistä! Kuluneet ruukut munkin mieleen enempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kuluneisuudesta jotenkin kumpuaa enemmän elämää kuin ihan uudenkarheasta :)

   Poista
 3. Voi miten upea vihreä maisema, isot ikkunat ovat parhautta. Talvella maisema ikkunasta onkin sitten musta-valkoinen :D Vai onko siinä paljon havupuita? Ja voi miten hyvältä teidän uusi koti näyttääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustavalkoinen maisema on mun suosikki hih :D Ei vais, tuolla on kuusia aika monta, eli vihreys säilyy talvellakin, kunnes puut ovat lumen peitossa.

   Kiitos Jonna <3

   Poista

Kiitos kommentista! :)