Pallomainen huiskupullojukka ja arvontamuistutus

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Nyt tulee seuraava viherkasviesittely! Aiemmassa postauksessa kerroin ihanasta lyyraviikunastani, joka on by the way vielä elossa! :D Toinen suosikiksi noussut viherkasvini on tämä hauska Huiskupullojukka, josta halusin palloversion -- sen varsi on siis pallomainen, kun taas peruspullojukassa se on suipompi. Löysin samalla ostosreissullani hyvänsävyisen vihreän ruukun, joka tuo piristystä valkoisten ruukkujeni sekaan.

Menin jo heti alkuun kastelemaan huiskupullojukkaa vähän överinä, kunnes luin "käyttöohjeet" (perinteinen), eli tämän kanssa on tärkeää, että multa saa kuivahtaa talvella ihan reippaasti ja vettä kukalle voi antaa lähinnä suihkuttelemalla lehtiä. Kesälläkin pullojukkaa kastellaan maltilla, sillä se säilöö vettä tehokkaasti juurikin tuonne pallomaiseen varteen. Pullojukka onkin kotoisin kuumasta ja kuivasta ilmastosta, eli aika elintärkeä ominaisuus tuo vedensäilöntä. Pullojukkaa muuten kutsutaan myös nimellä elefantinjalka tuon varren ulkonäön takia :D

Sitten vielä arvontamuistutus! Osallistumisaikaa on jäljellä tänään klo 18 asti, ja palkintona siis ihana Marimekon Flower maljakko. Käypä osallistumassa täällä


//My other favourite green plant is the Beaucarnea recurvata in the green pot. I first gave too much water to it, until I actually got familiar with its instructions :D Less water the better, especially during winter!//

4 kommenttia

 1. Olin miehen kanssa Plantagenissa etsimässä kaverille jotain viherkasvia tuliaisiksi. Päädyin pullojukkaan. "Onpa tyhmä nimi kasvilla" sanoi mies "Kuulostaa ihan joltain pultsarilta kuten Tenu-Arska." Nojoo, kieltämättä....kiva kasvi silti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa!!! Ihan paras kommentti, mutta niin totta!! :D Viherkasveilla on muutenkin aika typeriä nimiä, yleisesti ottaen :)

   Poista
 2. Aivan ihanat vihreät! Mä just viikonloppuna sanoin ystävälleni, että ois ihana tuoda joku iso vihreä kasvi meille! En vain ole löytänyt vielä mieluisaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja kyllä sen viherkasvin pitääkin tuntua mieluisalle, joten ei muuta kuin rauhassa mietisket että mikä kolahtaa :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)