Habitaren Signals 2017 -trendinäyttely

lauantai 16. syyskuuta 2017

Habitaressa kolmatta kertaa järjestettävä Signals-näyttely on ehdoton lempparini -- tänäkin vuonna suuntasin ensimmäisenä sinne. Hauskana yhtymäkohtana oli se, että näyttelyn suunnittelijana on toiminut trendianalyytikko Susanna Björklund, leidi jonka luentoa juuri kuuntelin mielenkiinnolla designmarkkinoinnin opintojen ensimmäisellä lähijaksollani. Signals sijoittuu Habitaren Ahead-designalueelle, jossa painopisteenä on tulevaisuus. Näyttely koostuu neljästä erilaisesta huoneesta, jotka kukin kuvaavat sisustuksen, asumisen ja muotoilun tulevia trendejä ja yhteiskunnallisia megatrendejä niiden takana.

Tässä pieniä kuvapaloja jokaisesta huoneesta :) Mikä on teidän suosikki?


1. OFFLINE – Digitaalisuuden megatrendin vastatrendinä arvostetaan omaa aikaa, intuitiota, käsintehtyjä tuotteita ja pehmeitä arvoja.

  


2. ONNI – MILLÄ LASEILLA KATSOT? – Subjektiivinen näkemys elämisestä tekee kaikkien kodeista erilaisia ja persoonallisia. Maailma muuttuu hiljalleen ja samalla myös arvot ja kulutuskäyttäytyminen muuttuvat. Mikä on kodin rooli onnellisuudessa?
 

3. AGE LESS pohtii fyysisen iän merkitystä asumisessa esimerkiksi, miten väestön ikääntyminen näkyy kodissa ja estetiikassa. Ikäkonventiot ovat murenemassa.

4. SATTUMA – Sattuma vaikuttaa asuinpaikkaan, kumppanin löytymiseen, kodin perustamiseen ja hankintoihin, sillä elämä tuo yllätyksiä eikä kaikkea voi kontrolloida. Onneksi.


//Signals is an experiential exhibition in Habitare’s Ahead design area, and one of my favourites there. It explores trends in interior decoration, housing and design, as well as megatrends behind the themes, through  four different rooms.//

2 kommenttia

  1. Hih! Tuo OFFLINE näkyy varmaan eniten meillä. Siis häh onko meidän olohuone megatrendikäs?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repesin täällä!! :D Aina voi siis vedota tähän trendiin :D

      Poista

Kiitos kommentista! :)