Loppukesän viimeiset oksat

keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Viime viikonloppuna käytiin laittamassa vanhempien mökki talvikuntoon. Siitä on tullut eräänlainen rituaali, jonka jälkeen syksy tuntuu alkavan ihan virallisesti. Kesän leppoisilla laineilla kellunut laituri vedetään rantaan, saunan pesuvedet uskollisesti lämmittänyt pata tyhjennetään viimeistä pisaraa myöden. Mökin kaapeista pakataan loput ruuat kotiin viemisiksi; vehnäjauhot, suolat, sokerit -- niistä mummi on taikonut muurinpohjalettuja jälkipolvensa kesäisiksi herkuiksi.

Autoon pakataan muutama säkillinen takkapuita ja hetkeä ennen lähtöä etsitään vielä mukaan pari kaunista oksaa maljakkoon. Nyt ne ovat tuolla työhuoneessa, muistuttamassa loppukesästä ja mökin tunnelmasta. <3

//Last flowers of this summer from my parent's summer house.//

4 kommenttia

 1. Mökin laittaminen talviteloille on varmastikin hieman samankaltaista puuhaa kuin meillä veneen nostaminen ylös. Toisaalta aika haikeaakin, mutta on sitten mitä odottaa, tulevaa kevättä ja kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti juurikin samanlainen fiilis, kun se on tietyllä tavalla yhden vaiheen lopetus mutta toisaalta uusi on aina edessä :) Ja onhan se sitten kiva tässä välissä hyggeillä kotona ja odotella vaikka jouluhässäköitä, niihin pystyy keskittymään paremmin :D

   Poista
 2. Ihanan vihreitä kuvia! Voihan kesä...sitä ei tarvitse varmaan vähään aikaan miettiä :/!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Piti ihan vihreää taustaa vasten kuvata että varmasti tulee selväksi että I love green hah :D Mutta juu, onhan se kesä nyt taputeltava ja koitettava nautiskella tästä syksyn väriloistosta :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)