10 kysymystä kohti parempaa elämää

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Juhannuksen aikana tuli rentouduttua ja lueskeltua. Nämä kymmenen kysymystä jäi pyörimään mieleeni, kun luin pienen artikkelin onnellisuudesta ja siitä, mitkä asiat todella tekevät kunkin onnelliseksi. On totta, että jokaisen kannattaisi miettiä juurikin näitä asioita, jotta voi asettaa elämälleen tavoitteita kohti parempaa tulevaisuutta.

Tässäpä omia ajatuksiani -- ottakaahan ihmeessä haaste vastaan ja vastailkaa myös omissa blogeissanne, jos kiinnostaa!

1. Jos saisit yhden ylimääräisen tunnin vuorokauteen, miten käyttäisit sen?
Käyttäisin päikkäreihin, tai vaikka kirjan lukemiseen. Omaa aikaa on niin vähän, joten olisi ihana ladata energiaa enemmän, että jaksaisi taas tehdä kaikkea kivaa.

2. Millaiset pienet asiat piristävät päivääsi?

Hauskat jutut ystävien kanssa huumorinpilke silmäkulmassa. Kaikenlainen pieni luksus arjessa -- vaikkapa joku oikein hyvä cappucino tai illalla rauhassa rakenneltu herkkusalaatti. Tyttären kanssa leivotut sämpylät tai yhdessä vietetty askarteluhetki. Oman kodin siivoilu ja pihan laittelu. Kaikenlaisen mielenkiintoisen uuden opettelu. Tulevien reissujen ja remonttien suunnittelu.

3. Miten aloitat vapaa-aamusi?

Nukkumalla niin pitkään kuin mahdollista, ja sen jälkeen nautiskelemalla aamukahvit sängyssä rennosti aamutakki päällä :) Joskus kainaloon eksyy oma viisivuotias tytär, mutta nykyään hän suuntaa viikonloppuisin piirrettyjen pariin äidin aamukahvin ajaksi.

4. Millaisista pienistä asioista nautit?

Pikkureissut, jotka parhaimmillaan on tehty ex tempore. Hemmottelut, totta kai! Rauhalliset arkipäivät.

5. Mikä on päiväsi kohokohta?

Monesti arkisin se on alkuilta, kun on käynyt pesulla, saanut tyttären rauhoittumaan, ja on hetki aikaa vain olla ja miettiä päivässä tapahtuneita kivoja juttuja ja tulevia suunnitelmia.

6. Kuka tuo eniten iloa elämääsi?

Ystävät ja oma lapsi <3

7. Jos rahalla ei olisi merkitystä, mikä olisi unelmien työpaikkasi?

Raha sinänsä on sivuseikka, unelmieni työpaikka olisi sellainen, jossa voisin käyttää omaa osaamistani, kehittyä, ja olla osana jotain suurempaa. Hyvän, toisia tukevan ja arvostavan työyhteisön merkitys on aina suuri.

8. Mikä saa sinut nauramaan?Miksi?

Tyttären hassut jutut ovat ihania. Monesti ne tulee häneltä vahingossa, vaikkapa joku väärä tai väärin lausuttu sana, tai aidot ihmettelyt elämän asioista. Nämä ovat aina niin aitoja iloja. Myös monet ystäväni saavat minut nauramaan, minulla on ehkä taipumus saada jutut siirtymään jotenkin huumoripitoiselle tasolle ja monet lähtevät siihen mukaan. Joka päivä tulee naurettua ihan kunnolla. Se pitää pään pinnalla ;)

9. Mikä stressaa sinua eniten?

Tällä hetkellä ehdottomasti työt.

10. Milloin ja mistä viimeiseksi olit innoissasi jostain?

Tällä hetkellä olen todella innoissani eräästä uudesta mahdollisuudesta tehdä jotain hienoa ja kivaa -- toivottavasti tämä selviää pian, en malta odottaa! Lisäksi olen ollut todella innoissani designmarkkinoinnin opinnoistani, jotka juuri sain valmiiksi. Myös tuleva kesäloma ja sen mahdolliset hauskat reissut ja tekemiset innostavat -- etenkin niiden suunnittelu! :)

10 kommenttia

 1. Kivoja kysymyksiä ja vastauksia. :) Jos olisi yksi tunti lisää vuorokaudessa, niin käyttäisin sen nukkumiseen. Nukun toisinaan aivan liian vähän. Olen innossani, kun tiistaina lähdemme koko perheen voimin Lontooseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Varmaan aika moni itseasiassa käyttäisi sen nukkumiseen, mikä ei ole yhtään huono idea! Hei ihanaa Lontoon matkaa, olettekin jo varmaan menossa sinne päin!

   Poista
 2. On tärkeää välillä pysähtyä ja pohtia elämän tärkeitä asioita jottei menetä itseään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Liian usein itsekin tekee jotain koko ajan ilman että pysähtyy hetkeen ja miettii näitä asioita rauhassa.

   Poista
 3. Aika hauska haaste ja voisin itsekin tarttua tähän blogissa jossain vaiheessa.
  Extempore reissuista pidän minäkin ja rakastan myös viikonloppuina nukkumista vähän pidempään. Saan joskus aamiaisen jälkeen mennä vielä hetkeksi "köllöttelemään".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos joskus ehdit ottamaan haasteen vastaan! :) Kuulostat hyvin samanlaiselle kuin minä, ihania elämän pieniä suuria asioita!

   Poista
 4. Kivoja kysymyksiä.
  Mulle päivän kohokohta on aamulenkki koiran kanssa, hieno tapa aloittaa päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvälle! Itsellä ei ole koskaan ollut lemmikkieläintä, mutta voin kuvitella että tuollainen aamulenkki koiran kanssa on aika rento tapa lähteä kohti päivää.

   Poista
 5. Kiva postaus, taidankin varastaa tämän omaankin blogiin jossain vaiheessa! :) Vapaapäivinä parasta on rauhassa juotu aamukahvi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)