Runebergin tortuille ominaista on kostuttaa ne punssilla tai mm. karvasmanteliaromilla, mutta itse tykkään jättää sen pois ja lisään sen sijaan ekstramäärä vadelmahilloa päälle. Mites muut, punssin maulla vai ilman? :)
Taikina
50 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl pipareita muruina
1 dl mantelijauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3/4 dl maitoa
Päällinen
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä
5 dl vadelmahilloa
- Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi
- Vatkaa munat joukkoon
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa
- Laita leivinpaperi 22cm irtokakkuvuokaan pohjalle ja kaada taikina vuokaan
- Paista alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia
- Anna jäähtyä
- Sekoita tomusokeri ja vesi tahnaksi ja kuorruta kakun päälle rinkula
- Lisää vadelmahilloa tomusokeririnkulan keskelle
Alkuperäinen ohje K-Ruoka reseptipalvelusta.
Karvasmantelin maulla, ehdottomasti! Tänä vuonna ymmärrettiin etsiä kaupasta kyseistä aromia jo tammikuussa. Viime vuonna jäi tortut leipomatta kun se oli joka kaupasta loppu helmikuun alussa :-(
VastaaPoistaNo onpa nekin haluttua tavaraa, jos loppuvat! En olekaan kiinnittänyt huomiota, kun itse en niitä ole haeskellut koskaan. Mutta aina oppii, hyvä että saitte tänä vuonna! :)
Poista