TOP 5 Parhaat vinkit Instagramiin!

sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Välillä pitää jakaa opittua, toivottavasti tästä on muillekin hyötyä!

Tutkailin hieman Instagramin sielunelämää, ja olenkin löytänyt muutamia hyviä vinkkejä, kuinka tehostaa sitä ja saada vaikka lisää seuraajia :) Oma tilini @valkoinenvuori ei nyt suoranaisesti ole vielä mikään esimerkillinen tili, mutta jospa itsekin alkaisi kokeilemaan näitä ajan kanssa!1. HYVÄ BIOTEKSTI JA TILIÄ KUVAAVAT HASHTAGIT


Kaikki varmaan tietävät, että Instagramiin lisättäviin kuviin kannattaa kirjoittaa hyvät tekstit ja hashtagit. Se, mikä saattaa unohtua, on bio. Se on itse Instagram-tilin kuvaus, johon myös kannattaa ehdottomasti lisätä hyvä teksti ja kuvaavat hashtagit.


2. TYKKÄÄMINEN, KOMMENTOINTI JA SEURAAMINEN

Jos et tykkäile, kommentoi ja seuraa muita Instagramissa, niin todennäköisemmin sitä ei tapahdu itsellekään. Sosiaalisen median algoritmit perustuvat sen nimenkin perusteella jo sosiaalisuuteen, eli mitä sosiaalisempi itse on kaikella toiminnallaan, sen parempi. Minulle uusi tieto oli se, että vastaamalla kuvaasi tulleeseen kommenttiin puolen tunnin sisällä, kuvan näkyvyys kasvaa.


3. INSTAGRAMIIN LIITTYVÄT APPSIT

Appseja löytyy moneen menoon, mutta itse voisin suositella paria. Yksi elämää helpottava appsi on Chromelle tarkoitettu websovellus. Se on ilmainen, ja mahdollistaa Instan käytön tietokoneelta. Sitä kautta voi siis ladata myös kuvia.


Toinen on niinikään ilmainen Planoly, jonka avulla on helppo suunnitella yhdenmukainen, ajastettu feed Instagram-tilille. Itse olen vielä ihan noviisina tässä, mutta onhan se selvää, että kauniisti sommiteltu kuvafeed toisiinsa sopivin sävyin ja ajatuksin on houkutteleva. Tekemistä löytyisi meikäläiselle. Sovelluksesta näkee myös hauskasti kalenterimaisesta näkymästä omat postaukset ja tykkäykset.


 

4. AIKATAULUTUS

Silläkin on väliä, milloin lataa kuvat Instagramiin. Tämän olen itsekin huomannut selkeästi. Parhaimmat ajat täällä Suomen perukoilla on heti aamuvarhain, sillä moni meistä taitaa aloittaa päivän selaamalla SoMe-kanavien feedit aamukahvin aikana. Toinen piikki löytyy noin klo 14-15 välillä. Onko lie työpaikkojen kahvitauot syy, ja samaan aikaan tuolla rapakon takana heräillään, eli sieltä löytyy toinen satsi tykkäilijöitä :)

 

5.  VIDEO, STORIES, SELFIES

Uudempien ominaisuuksien opettelu kannattaa. Videot ovat nykyaikana yhä suositumpia, ja sama pätee Instagramiin; niitä on hyödyllistä kokeilla. Myös uudehko Stories-ominaisuus, Snapchatin tyylinen, väliaikainen päivitys, on perehtymisen arvoinen.Täältä löytyy hyvät ohjeet! Vinkkinä Stories- templatet, joilla saa nopeasti yhdenmukaisen tyylin tarinoihin. Tsekkaa Canva!

Niin, ja lopuksi selfiet... Itse en tykkää omaa naamaani juurikaan lisäillä Instagramiin, mutta selfiet kuulemma saavat melkein 40% enemmän tykkäyksiä, jos on uskomista vuonna 2017 tehtyyn tutkimukseen. En tiedä, miten tuo nykyään pitää paikkaansa, mutta kyllä ihmiset ovat kiinnostuneita näkemään myös kasvot Instatilin takaa.Oliko näistä vinkeistä hyötyä?


6 kommenttia

 1. Kiitos, tämähän oli asiantunteva ja kiinnostava postaus, josta on varmasti hyötyä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, myös se et kommentoi vähintään 4 sanalla niin auttaa asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se on kanssa hyvä vinkki! Niin helppo olisi vaan lyhyesti viljellä joka paikkaan "hieno" tai "viikonloppuja" tai muuta, ja siksi tuo algoritmi jättääkin nuo tuollaiset noteeraamatta. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)