Iittalan Vintage-palvelu myymälöissä

keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Oletteko kuulleet Iittalan Vintage -palvelusta? Törmäsin siihen sattumoisin käydessäni jälleen kerran hiplaamassa astioita heidän kaupassaan, ja ilahduin kyllä kovasti huomatessani tämän.

Kyseessä on siis käytettyjen Iittalan ja Arabian arkiastioiden osto- ja myyntipalvelu. Se löytyy tällä hetkellä kolmesta myymälästä, mutta laajenee muihinkin myymälöihin pikku hiljaa.Ostopalvelu toimii siten, että voit viedä käytetyt Iittalan ja Arabian astiat Vintage-palvelua pyörittäviin liikkeisiin. Kerralla voit viedä maksimissaan 40 esinettä; palvelu on tarkoitettu yksityishenkilöille, ei yrityksille tai jälleenmyyjille. Astioista saatavan maksun saat valita joko käteisenä tai lahjakorttina, joista lahjakortti on arvoltaan suurempi.

Astiat käydään aina läpi  myymälässä, ja ne arvioidaan kunnon mukaan kolmeen luokkaan:

  1. Kuin uusi: Astian kunto vastaa uutta, siinä ei ole käytön jälkiä.
  2. Käytetty: Astia on ollut käytössä ja siinä on käytön jälkiä, mutta se ei ole kuitenkaan liian kulunut.
  3. Kulunut tai rikki: Astia on rikkinäinen, eikä sitä oteta myyntiin (astian voi kuitenkin jättää Vintage-palveluun, josta se toimitetaan kierrätykseen. 

Myynnissä olevat astiat löytyvät Iittalan myymälässä omasta Vintage-hyllystä, jossa astioiden kunnon näkee niihin kiinnitetyistä tarroista. "Kuin uusi" on merkitty sinisellä, "käytetty" vihreällä tarralla. Hinnat määrittyvät yksiselitteisesti astiatyypin ja kunnon mukaan, eikä niitä eritellä sen tarkemmin harvinaisuuden tai sarjan perusteella.Tässä vielä hinnoitteluperiaate:

  • isompi lautanen 8,90€ (Kuin uusi) / 6,90€ (Käytetty)
  • pienempi lautanen  6,50€  / 4,50€ 
  • tarjoiluastia 19,90€  / 14,90€ 
  • kahvikuppi ja asetin 3,90€  / 2,90€ 
  • muki 8,20€  / 4,90€ 
  • lasi 4,90€  / 2,50€ 
Iittalan myymälät, joissa on tällä hetkellä Vintage-palvelu:

Iittala & Arabia Design Centre, Helsinki
Iittala Outlet Palokka, Jyväskylä
Iittala Outlet Tammisto, Vantaa

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)