Lasten löytöretket | Vinkkejä kesämatkailuun Jyväskylän seudulla

lauantai 15. kesäkuuta 2019Kaipaako joku ideoita kesälomatekemiin lasten kanssa? Tässä kuusi menovinkkiä Jyväskylän seudulla, joihin saimme tutustua tyttäreni (6v.) kanssa Visit Jyväskylän koordinoiman Lasten Löytöretket -bloggaajamatkan aikana. Kelit suosi ja oli kyllä mukavat kaksi päivää!


1 - Päijänne-Risteilyt Hildén


Ensimmäisenä kohteena meillä oli leppoisa lounasristeily Päijänteellä. Jyväskylän satamasta lähtevä ja kolme tuntia kestävä matka taitettiin yli satavuotiaalla s/s Suomi -höyrylaivalla. Aika kului mukavasti kannella maisemia seuratessa, lounaspöydän herkkuja maistellessa (jätskikulho sai kymmenen pistettä tyttäreltä!), ja laivaan tutustuessa. Jokainen soppi ja kolo pitikin katsastaa :D

Tyttärelle ehkä se kovin juttu oli päästä itse kapteenin ohjaamoon, laivaa ohjaamaan. Koko reissu meni äärimmäisen kuuman ja aurinkoisen kelin saattelemana, paitsi juuri kun tyttö tarttui ruoriin, alkoi hetkellinen kaatosade ukkosen säestämänä :D

Kaikin puolin kiva kokemus molemmille meille! Huvitti tosin tyttären kysymys; hän ihmetteli, miksi laiva palaa samaan paikkaan kuin lähtikin. Iso kysymysmerkki leijui pään päällä, kun hän koitti järkeistää syyn matkustaa kolme tuntia ja sitten ollaankin lähtöpisteessä heh :D Konsepti oli selvästi uusi hänelle ;)

2 - Peurunka


Matka jatkui Laukaassa sijaitsevaan kylpylähotelli Peurunkaan, jossa yövyimme mukavassa hotellihuoneessa. Meitä oli vastaanottamassa itse Hilarius-Hiiri, joka asuu Peurungan liepeillä. Tyttö meni jäihin tavatessaan tämän julkkiksen, mutta uskalsi kuitenkin ottaa häneltä saaman tehtäväkirjan :D

Illan ollessa jo pitkällä, suuntasimme ensimmäisenä illastamaan ravintola Peurankelloon. Pakko kyllä kehaista paikan näköalaa järvelle, olipa kaunista!

Ehdoton to-do oli tietenkin sitten kylpylään meno, jossa polskittiin tytön kanssa aina iltayhdeksään saakka. Tyttö sukelteli ja esitteli uimataitojaan ahkerasti, niin että liukumäet jäi testaamatta. Koko iso kylpyläalue oli valaistu hämäräksi ja tunnelmalliseksi, tykkäsin! Ennen lähtöä kävimme vielä hemmottelualtaassa tekemässä altaan reunalla olevan ipadin ohjaamana vesijumpan. Arvaapa tuliko huoneessa nopeasti uni! Tyttö nukahti melkein heti, itse vielä kävelin takapihalla (meillä oli maaparveke!) ja otin pari kuvaa auringonlaskusta.

Peurunka olisi ollut täynnä kaikkea jännää tekemistä molemmille, joten varmaan pitää palata vielä uudelleen testailemaan niitä :)


3 - Beach & Jump Park


Hyvin nukutun yön ja runsaan aamupalan jälkeen suuntasimme seuraavaan kohteeseen, joka oli Peurungasta noin 20 minuutin ajomatkan päässä, Jyväskylän Seppälänkankaalla. Beach & Jump Park olikin enemmän kuin alunperin ajattelin; sisälle kätkeytyi pomppupaikka useine trampoliinein ja juustomerineen, mutta sen lisäksi tilassa oli kuntosali, padel-kenttä, törmäilypalloja ja jopa beach volley-kenttä!

Tyttö suuntasi kokeilemaan trampoliineja, ja hikihän siinä tuli välittömästi :D Törmäilypalloonkin hän uskaltautui menemään ja kokeilemaan, mutta taisi hieman pelottaa :D Itseäni kiinnosti todella paljon tuo beach volley -kenttä, vitsit miten magee juttu olisi mennä talvellakin pelaamaan lentistä tuollaiselle hiekkakentälle!

Tytär käski kiittämään hyppynarun pyörittelijöitä, hänestä oli hauskaa kokeilla narunhypintää trampalla ;)


Aktiivisen aamupäivän jälkeen ajoimme Vaajakoskelle, sinne Pandan tehtaanmyymälän lähelle :D Pitkään toiminut liikuntakeskus Hutunki on todella monipuolinen paikka, jossa näimme ties minkälaisille harrastuslajeille omat treenipaikkansa. Hurjaa, miten paljon kaikkea yhdestä paikasta löytyykään. Meidän lapset saivat toivoa, mitkä muutama kohde testataan, ja suosikkeja olivat kiipeilyseinä, minigolf-rata sekä keilailu! Hyvän lohikeittolounaan jälkeen suuntasimmekin katselemaan näitä tarkemmin.

Täytyy kyllä todeta, kuinka vaikuttava kiipeilyseinä oli! Se on korkeudeltaan seitsemänkerroksisen kerrostalon korkuinen, mikä on kyllä jäätävä ajatus!! *korkeanpaikan kammo iskee* Mutta siis mieletön paikka, ja tytärhän tykkäsi testata heti boulderointia, eli seinäkiipeilyä, jossa tarkoituksena on kiivetä sivusuunnassa -- ei siis ylöspäin (onneksi).

Minigolf oli hittijuttu tytölle, etenkin kun sai lyötyä pari kertaa hole-in-one :D Tuolla hurahtaisi varmasti aikaa enemmänkin, laitettiinkin jo meidän omalle kesälomalistalle.

Itse keilausta tyttö ei uskaltanut kokeilla (pallo näytti niin painavalta...) joten ihailimme muiden suorituksia!

Päivä huipentui Lievestuoreella sijaitsevaan Nokkakiven huvipuistoon, mikä oli aiemmilta vuosilta tuttu meille molemmille. Nyt tosin tilanne oli taas uusi, kun tytär oli kasvanut sen verran pituutta, että pääsi jo vähän hurjempiin laitteisiin (minä hänen mukanaan, jaiks). Oli kyllä hauskaa! Huvipuisto on yllättävän monipuolinen ja kompakti alue, jota ei ehkä ohi ajaessa osaakaan kuvitella.

Kävimme heti alkuun kahdessa hurjemmassa laitteessa, joissa vauhtia riitti. Tytär ihastui kumpaankin, joten taisimme käydä vielä kummassakin kolme kertaa (?) ennen lähtöä. Kokeilimme myös Maailmanpyörää, mutta pakko tunnustaa -- jouduin toisen kierroksen jälkeen huikkaamaan työntekijälle, että tulisimme jo pois. Minun takiani! :D Ai kamala kun huimasi siellä ylhäällä!!

Välillä haimme helteiseen päivään virvoketta ja poppareita, ja fiilistelimme vain tunnelmaa. Puistossa jäi kokeilematta vielä muun muassa törmäilyautot, keppihevosrata, pensaslabyrintti ja kummitusjuna. Ensi kerralla sitten!6 - Seikkailupuisto Laajavuori


Laajiksen seikkailupuistossa emme valitettavasti kerenneet pyörähtämään tytön kanssa muiden menojen vuoksi, mutta muut bloggaajamatkalla olleet kehuivat kovasti tätä Jyväskylän Laajavuoresta löytyvää paikkaa. Menee tsekkauslistalle!
Kiitos vielä bloggaajamatkan järjestäjälle, kaikille näille kivoille paikoille, ja matkassa mukana olleille bloggareille! Jos kiinnostuit edellä mainituista kohteista, käyhän vielä katsomassa Lasten löytöretkien tarjoukset!

Löytöretkien tarjoukset

2 kommenttia

  1. Oi, teillä on ollut kyllä mukavaa tekemistä. Jyväskylässä en olekaan tainnut koskaan kesällä käydäkään. Joten täytyy laittaa ehdottomasti yhdeksi matkakohteeksemme tulevina kesinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! No sittenhän kannattaa tulla joku kesä katsastamaan Jyväskylän seutu, jos se on jäänyt välistä! :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)