3 x mielenkiintoista faktaa Aloe verasta

keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Ostin tänään ensimmäisen Aloe Verani. Yllättävää, miten pehmeän geelimäiseltä sen lehdet tuntuvatkaan, niissä on jotain kiehtovaa :D Odotan innolla kasvun seuraamista.

Mehikasveihin kuuluva aloe vera pitäisi olla helppohoitoinen, ja sitä kastellaan vain harvakseltaan.  Jouduinkin ensikertalaisena googlaamaan hoito-ohjeita, joiden mukaan se kannattaisi istuttaa mehikasveille tarkoitettuun multaan, mieluiten saviruukkuun, ja malttaa olla kastelematta sitä kuin maksimissaan kahdesti kuussa. Myös ruukunvaihto pitäisi muistaa tehdä joka toinen kevät.

Tuossa googlaillessa törmäsin muutamaan muuhunkin kuin hoito-ohjeisiin. Tässä muutama muu mielenkiintoinen fakta:

  1. Aloe verasta löytyy merkintöjä jo muinaisesta egyptiläisestä rohdosvalmisteiden luettelosta, joka on päivätty 3500 eK! Aloe vera oli suosittu 'kuolemattomuuden kasvina', ja egyptiläiset käyttivät sitä myös osana hautausrituaalejaan. Kleopatra käytti kasvia kasvia vartaloonsa ja kasvoihinsa osana kauneudenhoitoaan.
  2. Aloe vera elää symbioosissa sienten kanssa. Ne elävät aloe veran juuressa ja helpottavat ravinteiden uuttamista maaperästä. Aloe tarjoaa heille ruokaa vastineeksi. 
  3. Aloe veran arvokkain osa on kirkas geeli, jota löytyy lehtien sisältä. Lehdistä uutettava geeli on 96% vettä, mutta silti se sisältää noin 75 erilaista vitamiinia, aminohappoa, mineraalia ja entsyymiä.


Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)