Menovinkki: Taidekeräilijälle aarreaitta!

torstai 11. heinäkuuta 2019

Olin tällä viikolla kiertelemässä itsekseni pitkin Kouvolan seutua (siitä lisää myöhemmin), ja kuten  reissailuani hyvin paljon kuvaa, oli se jokseenkin spontaania :D Eli menin sinne aina mihin nokka näytti, mikä vaikutti kiinnostavalle, tai mistä joku antoi suosituksia.

Kouvolasta Lahteen päin ajaessa, Kimonkylän kohdalla oli pieni kyltti "Taidemyynti ja kirppis". Hetihän vedin nopean kurvin kohti tätä kiinnostavaa kylttiä, ja päädyinkin aivan häkellyttävään taidekeräilijän aarreaittaan! Se sijaitsi 60-luvun vanhassa koulurakennuksessa, joka oli toiminut vain muutaman vuoden kyläkouluna, ja sittemmin muun muassa kynttilätehtaana. Myöhemmin, vuonna 1995, rakennukseen muutti yksityinen taidekeräilijä, nyt jo edesmennyt Veikko Lahdensaari.  

Taidemyynti liittyy Lahdensaaren VALTAVAAN taidekokoelmaan, jota hänen tyttärensä ovat myymässä. Tauluja on tuhannen kappaletta, ja kuten hänen tyttärensä sanoikin, teemana niissä oli teemattomuus --  moneen makuun 1900-luvun suomalaista maalaustaidetta. Olin aivan hämmentynyt astuessani taloon, jossa jokainen huone, eteinen ja jopa vessan käytävä oli täynnä yksi toisensa jälkeen mielenkiintoisempia tauluja. Myytävänä oli myös paljon kirjoja, lehtiä, esineitä ja huonekaluja, joten kaikkea kiinnostavaa löytyi.

Niinpä vinkkinä: jos taidekeräilijä, olet kiinnostunut vanhoista tauluista ja esineistä, tai vaikka suuntaat Asuntomessuille päin Kouvolaan -- suosittelen varaamaan käteistä mukaan ja piipahtamaan paikan päällä.

Voin antaa yksityisviestillä puhelinnumeron, jos joku haluaa soitella omistajalle ja varmistella aukioloaikoja. Kyseessä siis on todellakin yksityinen taidekokoelman myynti, joten aukioloaikakin elää hieman. 


Osoite: Tuulennousu 11 A, Kimonkylä, Lapinjärvi
Kouvolasta Lahteen päin ajaessa, Kimonkylän kohdalla oli pieni kyltti "Taidemyynti ja kirppis". Hetihän vedin nopean kurvin kohti tätä kiinnostavaa kylttiä.
Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)