Mansikka-vuohenjuustopiirakka

sunnuntai 28. heinäkuuta 2019


Testasin eilen houkuttelevalta kuulostavaa mansikka-vuohenjuustopiirakkaa. Sen verran paljon tykkään näistä piirakan nimessä olevista aineksista, että päättelin sen olevan hyvä :D (Kts. alkuperäinen ohje).

Olihan se, ja ehkäpä melkein parempaa oli aamulla, kun lämmitin  vain hieman jääkaappikylmää piirakkaa. Vuohenjuuston maku puskee aika vahvasti läpi, eli se määrittää kyllä erityisen paljon, tykkääkö tästä leipomuksesta vai ei :)

Mansikka-vuohenjuustopiirakka


  • Lehtitaikinapaketti 
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl hienonnettua (tuoretta) rosmariinia
  • mustapippuria myllystä
  • 500 g mansikoita
  • 1 tl (tuoretta) timjamia
  • voiteluun kananmuna


Sulata taikinalevyt ja asettele ne vierekkäin isoksi levyksi uunipellille. Käännä taikinan reunoja hieman, voitele ja pistele pohja haarukalla.

Leikkaa vuohenjuuston kuoret ja murenna juusto kulhoon, lisää joukkoon ranskankerma, keltuaiset ja mausteet. Sekoita haarukalla. Juusto saa jäädä hieman kokkareiseksi. Kaada taikinapohjan päälle ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Viipaloi mansikat ja levitä ne esipaistetun piirakan päälle. Paista vielä uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa huoneenlämpöisenä.



Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)