Mitä kuuluu ketodieetin jälkeen?

lauantai 24. huhtikuuta 2021

Kukkakaalista tehty pizzanpohja on ollut ihan ehdoton lemppari mun ketodieetillä!

Lupasin aiemmin kirjoitella aina väliaikatietoja mun Keto49-dieetistä ja sen sujumisesta, mutta taisi jäädä aika lyhyeksi :D Nyt ajattelin vähän päivittää tilannetta :)

Aiemmat postaukset löytyy täältä, jos haluat vilaista:

Kevättä kohti ketoillen
Kolmas viikko takana | Keto49
Lauantaikuulumisia | Ketodieetin eteneminen

Mistä ja milloin kaikki alkoi?


Aloitin FitFarmin Keto49- dieetin helmikuun puolivälissä, ihan vain hetken mielijohteesta, mutta ihan aiheellisesta syystä. Olen painanut jo pidemmän aikaa 100kg, mikä on aika hurja lukumäärä. Jos tuon muuttaa painoindeksiksi (BMI 34,6) niin ollaan jo aivan lähellä vaikean lihavuuden rajaa (BMI 35-).

Suurin haasteeni on ollut syöminen, ja sen epäsäännöllisyys ja epäterveellisyys. Niinpä olikin hyvä katkaista kaikki totutut arkirutiinit ja lähteä rakentamaan kaikki sen ympärillä oleva uudelleen. Tavoitteena oli, että tunnen oloni taas paremmaksi ja energisemmäksi, ja siihen osana kuului painonpudotus lähemmäs normaalimpaa tasoa.

Keto49-dieetti on puhdas rasvanpolttodieetti, joka ei missään tapauksessa ole elämäntapa, jota kannattaa jatkaa pysyvämmin. Sen tarkoituksena on polttaa rasvaa nopeasti ja tehokkaasti, ja siten antaa hyvä, motivoiva startti elämäntapamuutokselle. Itse olin tosi yllättynyt, miten helposti tuo meni, vaikka ruokavalio oli todella tarkka. Pelkäsin ensin, että retkahdan vanhoihin tapoihin, himoitsen hiilareita ja viiniä, mutta kumma kyllä olo oli todella hyvä eikä tällaisia mielihaluja tullut.

Paljon painoa putosi dieetin aikana?


Keto49-dieetti kesti seitsemän viikkoa, joista viikolla 1 aloitettiin ruokavaliomuutos pikkuhiljaa vähentämällä hiilihydraatteja. Viikoilla 2-6 ruokavalio muutettiin täysin ketogeenikseksi, joka tarkoittaa lähes hiilaritonta ruokavaliota. Sen ansiosta keho menee ketoosiin, jonka aikana elimistö polttaa hyvinkin tehokkaasti rasvavarastoja. Tuona aikana painoni putosi enimmillään 8,4kg!

Koska dieetti kuitenkin on vain dieetti, kuului siihen myös viikon 7 pehmeä lasku normaalimpaan ruokavalioon, jossa otettiin taas pikkuhiljaa hiilihydraatteja ruokavalioon. Tuossa kohden onkin luonnollista, että kehoon alkaa kertymään hieman nestettä ja paino nousee. Näin ollen, koko Keto49 -dieetin lopputulema oli 6,8kg, koska viimeisellä viikolla painoa tuli 1,6kg lisää. Oli kyllä aika magee fiilis, että koko tuon ruljanssin jälkeen puntarissa ei enää tuijottanut tuo kolminumeroinen luku, vaan 93,2kg:n lempeämpi tervehdys :)

Mitä dieetin jälkeen?


Mä olen selvästi niitä ihmisiä, joita tulokset motivoi. Niin kävi tässäkin, ja päätin osallistua FitFarmin Keto49- jatkokurssille, joka kestää kahdeksan viikkoa :) Nyt takana on siis kohta jo kolme viikkoa tätä, ja olo on oikein hyvä.

Jatkokurssin aikana saa valita, haluaako jatkaa ketogeenisellä vai vähähiilarisella ruokavaliolla, ja päädyin jälkimmäiseen. Halusin totutella terveellisempään, normaaliin ruokavalioon ja -rytmiin, johon kuuluu paljon kasviksia, hedelmiä, marjoja ja sopivassa määrin lihaa, öljyjä, maito- ja viljatuotteita. Enää ei tarvitse punnita grammoja, vaan opetella silmämääräisesti tekemään sopivia ruoka-annoksia. Samalla lisäilen liikunnan määrää eli olenkin nyt lenkkeillyt ulkona tosi ahkeraan.

Välillä olen herkutellutkin poppareilla ja Pepsi Maxilla, eli enää ei edes tunnu, että olisin jollain dieetillä - se onkin mun mielestä se tärkein!

Ja hei, nyt tällä viikolla meni rikki yksi etappi, nyt painoa on tippunut tasan kymmenen kiloa eli painan aloituspäivän 100kg sijasta 90 kg ja painoindeksikin on laskenut; BMI 34,6 --> BMI 31,14!

Edelleenhän tuo kuuluu kategoriaan "merkittävä lihavuus" (väli 30–35), mutta kunhan tästä vielä lähtisi muutamia kiloja, niin pääsen alempaan kategoriaan :D :D Onhan tässä vielä viitisen viikkoa aikaa, joten uskon kyllä että pääsen tuohonkin tavoitteeseen.

Tällaisin pohdinnoin tällä kertaa <3


Ja saa kysellä, jos tuleepi mieleen jotain!

5 kommenttia

 1. Onneksi olkoon! Hyvin pudotettu. Toivotan tsemppiä myös jatkoon! Mulla painoindeksi huitelee siinä hiukan 30:n huonommalla puolella ja haluisin saada sen edes hiukan alle, mutta en vaan jaksa yrittää. Kun nyt ei edes nousisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Ja hyvähän tuo painoindeksi sinulla on <3

   Poista
 2. Löysin muutama päivä sitten blogisi ja olen lukenut sitä nyt ihan sieltä alusta asti vähän kerrassaan säästellen. Aivan ihana hyvän mielen blogi! <3 Vaikka oma tyylini sisustaa on hieman erilainen,käytän enemmän värejä, niin ihailen suuresti luovuuttasi ja tyylitajuasi. Kotinne on todella kodikas! Blogissa on muutenkin ihanan lämmin ja jotenkin aito, herkkä tunnelma. Itselläni on samanikäinen tytär kuin sinulla ja ehkä siksikin tuntuu kivalta seurailla kirjoituksiasi. Kiitos ihanasta blogista!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maarit, ja kiitos aivan ihanasta kommentista, lämmittipä mieltä! <3 Niin mukava kuulla että tykkäät blogistani! No hei me ollaan kanssasisaria jos on samanikäiset tyttäret, tiedät siis millaisessa vaiheessa mennään kun on 8v neiti kotona :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)