DIY: Sohvapöytä mäntylevystä ja itse tehdyistä pinnijaloista

torstai 18. helmikuuta 2016

No nyt on meidän olohuoneen sohvapöytä valmis! Muistanette tuskasteluni jokin aika sitten uuden maton myötä syntyneen noidankehän vuoksi, kun kirkas Kartellin sohvapöytä ei enää istunutkaan kokonaisilmeeseen yhtään :D Tuosta postauksesta on nyt aika tarkalleen kuukausi, ja tässä välissä olohuoneessa on ollut ties mitä pöytää eri huoneista lainassa ja kaikenlaista muuta viritelmää.

No mehän siis (lue: minä) päätettiin tehdä koko pöytä itse, että saa sellaisen, mikä miellyttää, ja tässä alla on nyt kuvat *tadaaaa*  <3

  


Pöydän kansi on mäntylevyä (18*400*1200), joka maksoi reilun kympin, ja se on sävytetty valkoisella Supi Saunavahalla. Samaa levyä ja vahasävyä on käytetty työhuoneen askartelupöydässä.  Jaloiksi halusin välttämättä pinnijalat (onko se edes oikea käännös niille --- siis hair pin legs englanniksi...) Niitä on jostain syystä hankala löytää Suomesta, niinpä aviomies ja hänen ystävänsä viettivätkin muutaman tunnin tekemällä meikälle nämä upeat jalat rautatangosta! Kiitos vielä T & P, ovat tosi mageet! Lopuksi aviomies maalasi vielä jalat mattamustalla spraymaalilla.

Vielä pari räpsyä jaloista irrallisina ennen maalausta, kun niitä vielä mallailtiin pöytälevyyn. Näistä kuvista näkee aika hyvin hitsauksen jäljet, että on ne miehet kyllä ihan kunnon homman tehneet! ;) Very proud of them!


Nyt tämä jotenkin istuu hyvin olohuoneeseen kokonaisilmeeseen (ja mattoon!). Kooltaan pöytä on ihan samaa kokoa kuin entinen pöytäkin. Jalat antavat mukavaa keveyttä ja valkoinen pöytälevy taas valoisuutta. Ei huono näin muutaman kympin pöydäksi, vai mitä mieltä olette? :) Tekisi heti teetättää samanlaisia pinnijalkoja muihinkin pöytiin, tykkään niin kovasti niistä!


23 kommenttia

 1. Voi vietävä, kun teidän kotona asustaa sitten taitavaa ja idearikasta väkeä! Ihan mahtava pöytä!! Nyt tää istuu ihan nappii muun sisustuksen kanssa. <3

  //Kaisa J - Koti-ikävä

  VastaaPoista
 2. Kyllä oot mainio! Ihana pöytä. Niin simppeli ja niin kaunis!

  VastaaPoista
 3. Wow, onpas sulla taitava mies! Meilläkin on sohvapöytä ostoslistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riksu! :X Erityiskiitos miehen ystävälle, joka teki varmaankin suurimman osan rautatankojen taivuttelusta ja hitsailusta :) Tsemppiä sohvapöydän metsästykseen teille! :)

   Poista
 4. Hei wau miten hieno! Ja nuo pinnijalat. <3 <3 Oon reilun vuoden miettinyt vastaavaa pinnijalallista kalustetta meille ja samalla hämmästellyt ettei pinnijalkoja löydä mistään kotimaisesta kaupasta. Ulkomailta saisi tilattua mutta ovat suoraan sanottuna varsin hintavia. Täytynee alkaa metsästämään omasta lähipiiristä jotain käsistänsä kätevää hitsaajaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! :) Ihan samaa hämmästelin itsekin, kun en löytänyt pinnijalkoja mistään läheltä... epäilin jopa omia googlaustaitoja h-( Mutta niin se vaan on, ettei niitä Suomessa (vielä!) ole vaikka näitä ihanuuksia näkee jo paljon ulkomaalaisissa sisustusblogeissa w-)

   Poista
 5. Siis niin upea lopputulos! Ja nuo jalat ovat kyllä todella upeat, ei muuta kuin myyntiin näitä tekemään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jaana!!! :X Pitääkin ehdottaa, josko nuo tekisivät sarjatuotannolla samanlaisia jalkoja lisää :)) Mä voisin hoitaa myyntipuolen (ja sitten luonnollisesti käyttää myös myyntitulot)g-)

   Poista
 6. Tosi hieno juuri yksinkertaisuudessaan. Aika jännä kuinka nuo pinnijalat on niin harvinaisuus. Mä tilasin Saksan ebaystä ja ne tuli englannista ja tosiaan on aika hyvissä hinnoissa. Makso 100e. Niitä oli myös eri väreissä. Varmaan lähettävät Suomeenkin, joten kantsii kattella ebay.co.uk. Piti vaan lähettää ne takaisin, kun tilasin liian korkeet ja sit muuttukin suunnitelmat jo lennossa, etten enää tarvinnut. Mä kyttäilen noita silti aina aika ajoin, koska kyllähän niille aina jonkun käyttökohteen keksii :-) Ja haluankin keksiä, kun tykkään niistä kans tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! :) Minullakin on vielä muutama ulkomaalainen verkkokauppa jäänyt selaimen suosikkeihin, josta tsekkailin hintoja ja toimitusaikoja. Tuota hintaluokkaa ne näyttää olevan aika monessa paikassa, ja sitten tosiaan aina tulee se ongelma, ettei kaikki toimita tänne susirajan taakse :D :D Mutta tuo ebay on hyvä, sitä kantsii kyttäillä! :)

   Poista
 7. Wau! Onpas hieno idea ja vielä hienompi toteutus - tuollaisia voisitte alkaa ihan tehtailemaan ja myymään, suomalaista designia! :) Pidän pöydän siroudesta, sopii monenlaisiin tiloihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :)) Uskaltaisinkohan edes ehdottaa miehelle, että pitäisi "muutama" muukin sorkka hitsailla :D Mutta tässä olisi kyllä jollekin hyvä bisnesidea Suomen maalla, se on totta! Kiitos kauniista kommentista Minna :X

   Poista
 8. Wautsi! TÄmä on kyllä todella hieno <3

  VastaaPoista
 9. Saako kysyä millainen pöytä on ollut käytössä? Satuin löytämään vastaavan tyyppiset pinnijalat ja haluaisin tehdä niistä sohvapöydän, mutta en tiedä vielä minkälaisen pöytälevyn laittaisin. Juuri jokin saman tyyppinen kevyt ratkaisu tuntuisi kivalta. En halua mitään paksua lankkupöytää, millaisia tuntui pinnijalkoja googlettamalla vain löytyvän. Lähinnä mietin, että miten noinkin ohut levy kestää ilman mitään pöydän alapuoleisia tukikehikoita, kun jalat ovat vain kulmista kiinni. Eipä siihen tietenkään päälle kiivetä, mutta notkahtaako jos joku varomattomasti vaikka laittaa jalat pöydälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai saat :) Hyvä on ollut käytössä, ja sen verran paksu kuitenkin on tuo levy ettei ole notkunut pahemmin. Siinä on ollut niin jalat pöydällä, että isohkoja maljakkoja kukkineen, ja taisi joskus meidän tyttökin siinä hillua :D Että ei sinänsä kyllä valitettavaa :D Nyt tuo pöytä on meillä täällä uudessa kodissa ikäänkuin sivupöytänä, eli ei ole enää sohvapöydän roolissa. Päällä on useampi suht painava kukkaruukku. Nättejä kyllä nuo pinnijalat <3

   Poista
 10. Hei, samanlaisesta pinnijalkapöydästä haaveilen:) Kysyisin että kuinka korkeat nuo jalat ovat ja kuinka paksu tuo puutaso?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, jalat ovat 40cm korkeat, ja puulevy on parin sentin paksuinen :)

   Poista
 11. Hei mistä tuo matto on ja minkä kokoinen se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Johanna, se on Ellokselta tilattu mutta valistettavasti ei ole enää valikoimassa... Olikohan se jotain 160*200 tai sinne päin :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)