DIY: Vessan uudistettu valaistus kotikutoisin keinoin

torstai 24. maaliskuuta 2016

Tiedättekö ne perusloisteputket, joiden toisessa päässä on pistorasiat? Sellaisia, joita näkee vessoissa ja keittiökaapistojen alla? No, meillä on ollut sellaiset aina, ja edelleenkin siis keittiössä, vaikka en erityisemmin tykkää niistä (yhtään). Nyt pikkuvessasta kyseinen loisteputki sai lähteä, ja tilalle tuli enemmän ja vähemmän kotikutoinen ratkaisu :)


Meillä oli lähtökohtaisesti pikkuruinen ongelma, koska loisteputken jäljiltä kaakeleissa oli aikamoiset ruuvien jäljet sekä lampun sähköjohdon ulostulo oli kohtalaisen ylhäällä peiliin nähden. Joku "normaali" wc-valaisin olisi näyttänyt ihan pöljältä niin ylhäällä. Siksipä olikin tarvetta kehitellä jokin erilainen ratkaisu.

Päädyimme siihen, että aviomies nikkaroi kahdesta pitkulaisesta, valkoisesta levystä T-muotoisen "hyllyn", joka kiinnitettiin seinään kulmaraudoilla. Hyllyn ylä- ja alapuolelle kiinnitettiin puhtaan valkoista valoa antavaa led-nauhaa, josta se valaisee ylös- ja alaspäin . Tuo pystysuunnassa oleva lippa piilottaa kätevästi nauhan, koska en halunnut ledien näkyvän yhtään. Led-nauhassa oli kätevästi jo tarrakiinnitys valmiina, joten se saatiin liimattua hyvin kiinni.

No, tämän lisäksi halusin vielä paremman kohdevalaisimen, ja tajusin aiemmin työhuoneessa olleen May Day -valaisimen olevan ihan siis täydellinen tähän hommaan! Siitä voitte lukea lisää aiemmasta postauksesta. May Day pysyy tuossa hyllykön reunassa kuin nakutettu, ja antaa juurikin sitä kohdennettua valoa, jota toivoin. :) Ehkä vähän erikoinen (?) valaisinratkaisu vessaan, mutta omaa silmää se miellyttää :)Löysin muuten Tigeristä kivan suurentavan peilin, joka pääsi tuohon allastasolle :) Compagnie de Provencen Black&White -sarjan saippuat ja käsirasvat ovat edelleen ihan parhaita, ja niitä hehkuttelinkin jo aiemmassa kirjoituksessani :) Tämä valkoinen saippuapullo on suosikkini, mustassa ehkä näkyy liikaa saippuavalumat... Mutta koska pullo on lasia, sitä on tosi helppo pitää siistinä ja puhtaana. Tein pullon alle taas pitkästä aikaa hamahelmijutskan, niin allastasokin pysyy kivempana. :)
6 kommenttia

 1. Huippuidis! Loisteputket ei yleensä oikein imartele :)

  VastaaPoista
 2. Kiva idea :) Mä inhoan sitä loisteputken valoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! No siinäpä se, loisteputket on pahasta s-) Ledeissä on vähän armollisempi valo!

   Poista

Kiitos kommentista! :)