Iittalan Scandia kahvilusikat ja Jaffa -jäätelö

torstai 10. maaliskuuta 2016

Tämän hetken kahvilusikkasuosikkini on ehdottomasti Iittalan klassikko Scandia. Sarja on ollut tuotannossa 1950-luvulla, ja tänä vuonna tuo kaunis malli on lanseerattu uudelleen. Kävin Tampereen reissulla ostamassa neljä kahvilusikkaa näin alkuunsa, sillä mielestäni nimenomaan kahvilusikoita voi olla monia eri sarjoja, jotta kahvipöydän voi kattaa aina hieman erilaisin aterimin ja astioin :) Toki muitakin aterimia voisi olla eri sarjasta, mutta silloin periaatteessa pitäisi aina ostaa kolmen kombinaatio eli haarukka, veitsi ja lusikka. Tulisi hieman kalliimmaksi. ;)  Scandiassa eniten viehättää kaunis otin, joka kuviointinsa puolesta erottuu muista, mutta ei kuitenkaan ole liian krumeluuri tai monimutkainen. Käyttäisin ehkä sanaa linjakas ja selkeä :) Toinen hyvyys on itse lusikkaosa, joka on kivan pyöreä. Yleensähän ne ovat aika soikeita malliltaan.Lusikkaosa on muuten suht iso, joten tyttö käyttää näitä omien ruokiensa lusikointiin, ja kauhoin juuri itsekin menemään kupillisen Ingmannin Jaffa -jäätelöä :) Tämän vuoden uutuusjätski on aika hauska tuote, jossa on saatettu yhteen Ingmannin kermajäätelö ja Hartwallin Jaffaa, kumpikin klassikoita siinä missä Iittalan Scandiakin ;) Jäätelö on mukavan pehmeän makuista, ja appelsiinikastike antaa sille raikkaan piristysruiskeen.  On vielä kaiken lisäksi laktoositon, joten sopii koko perheelle =)


2 kommenttia

 1. Mä niin haluaisin noita aterimia, mutta tulee aika kalliiksi sijoittaa tusinaan kaikkia :). Muistan, kun lapsuudessa kaverin mummulla oli noita aterimia ja ne oli jo silloin mielestäni tosi kivat, vaikken astioista mitään ymmärtänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kanssa lapsuudesta, kun näitä aterimia oli mökillä. Jotenkin en aluksi edes tajunnut että ovat samoja, kun näin näitä alkuvuodesta kaupassa! Mutta todella kauniita olivat jo silloin. :X

   Ja totta, kalliiksi tulee, jos koko setin haluaisi ostaa... :(( Minä taidan pidättäytyä edelleen omissa Savonian aterimissa muuten paitsi kahvilusikoiden osalta.

   Poista

Kiitos kommentista! :)