Pressopannulla ihanan täyteläiset kahvit

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kaupallinen yhteistyö: Sisustuskauppa.com

Tähän päivään mennessä en ole tiennyt, miten pressopannulla tehdään kahvit ja miltä sillä tehty kahvi maistuu. Ajatelkaa, vaikka olen jo näin vanha hah! No, tilannehan muuttui tänään iltapäivällä, kun vihdoin otin selvää. Syyllinen tähän äkilliseen opetteluun on kaunis Modern House by Martinsenin pressokannu, jonka sain kaupallisen yhteistyön merkeissä Sisustuskauppa.com -verkkokaupasta.


Ajattelinkin levittää tätä juuri omaksuttua, uutta tietoisuuttani pressopannun saloista, sillä keittämäni kaffe oli äärimmäisen pehmeää ja täyteläistä. Kahvilaaduksi valitsin Pauligin Café Parisien Extra dark French roastia, joka siis on juurikin pressopannulle tarkoitettua. Se onkin vinkki numero yksi, eli kannattaa valita nimenomaa tätä pressopannulle tarkoitettua, karkeaa jauhatusta. Enpä ole tuollaista pressopannun kuvaa ikinä noteerannut kahvipakkauksissa, mutta yllättävän paljon niitä löytyy.

Ihan teknisesti kahvi tehdään niin, että tuonne lasikannun pohjalle laitetaan haluttu määrä kahvia (yksi mitallinen per pieni kahvikuppi). Päälle lisätään kiehautettu vesi ja laitetaan tuo kansisysteemi päälle. Sitten kahvin annetaan hautua noin viitisen minuuttia, jotta kaikki hyvät aromit imeytyvät. Periaatteessa se on siinä! Ennen kuin kahvia kaataa kuppiin, painetaan kannessa oleva mäntä alas. Se pitää kahvinporot pohjalla niin, etteivät ne tule kuppiin. Luin muuten sellaisen jipon (vinkki numero kaksi), että pressopannu kannattaa huiluttaa aluksi kuuman veden alla, jotta lasikannu lämpiää.
Tuohon kun olisi saanut vielä kyytipojaksi tuoreen croissantin, voi ihanuus! <3 Ehkä täytyy käydä ostamassa lauantaiaamuksi...

Katselin kahvikuppi kädessä paketin mukana tullutta Modern House by Martisenin kuvastoa (löytyy digiversionakin), jonka maahantuojana Sisustuskauppa.com toimii. Samalla ihastelin muita paketin ylläreitä... Mutta niistä lisää myöhemmin! Kauniita unia kaikille xx


6 kommenttia

 1. Pressopannu on kyllä hyvä keksintö. Jos tykkää maitokahvista, niin tuota pressopannua voi nimittäin käyttää myös oivasti maitovaahdon tekoon. Lämmittää vain maitoa ja kaataa tämän täyttämään n. 1/4 pannun tilavuudesta, tämän jälkeen alkaa vain pumpata ylös alas mäntää ja voilà, herkullinen maitovaahto on valmis vain muutamassa minuutissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooolalaaa, en tiennytkään :X Mahtava vinkki, kiiiiiiitoooos!!! :) Nyt alkaa kissanpäivät meikällä!

   Poista
 2. Pressopannut on aina olleet mulle vähän salaisuus. En oo koskaan oikein ymmärtänyt a) niiden käyttöä ja b) miksi käyttää kahta eri välinettä kahvin tekoon kun kahvinkeittimelläkin onnistuu. Olisihan tällänen ihan kiva testata, mutta pihi ja varmasti ikuinen Moccamaster-fani kun olen taidan jättää sen muille ;D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sama mulla, aina ollut hyvin kryptinen juttu tuo pressopannu. Kai se vaan on siinä maussa se pääasiallinen ero, eli tuolla siitä tulee pannukahvin makuisempaa -- siis sellaista enemmän-kahvin makuista :D Mutta toki se on myös vähän rasvaisempaakin, kun ne rasvat liukenevat suoraan veteen versus suodatinpussiin. Mutta sinänsä siis loistava keksintöö nyt kun pääsi tuon kahvin makuun ;)

   Poista
 3. Yleensä yksinkertaiset asiat ovat niitä parhaimpia :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)