Monikäyttöinen, kaunis, jouluinen rosmariini

tiistai 22. marraskuuta 2016

Rosmariini on kaunis yrtti, joka toimii mennen tullen koristekasvina ja tuo ihanaa tuoksua huoneeseen. Olenkin ostellut useamman kerran ruukkurosmariinin keittiöön tunnelmaa tuomaan ja samalla myös käyttöyrtiksi arjen kokkailuihin. Mausteena rosmariini toimii erityisesti välimerellisissä ruuissa (tuoreena tai kuivattuna), ja yksi ihan vakioleipomus onkin meillä focaccia, johon tulee reilusti tätä ihanaa maustetta. Monelle lie tuttuja myös rosmariiniperunat, slurp. Vinkiksi myös seuraava; leikkaa muutamia oksia rosmariinista ja sujauta ne oliiviöljyn joukkoon ja sulje pullo hyvin. Ajan mittaan öljyssä on aivan mahtava aromi, ja sitä voi tuunata lisäämällä vaikka samaiseen pulloon rosmariinin kaveriksi valkosipulin kynsiä. Sopii esimerkiksi salaatinkastikkeeksi :)

Koska rosmariini näyttää havukasville, se on myös tosi nätti joulupöydän yrttikasvi joko ihan tuollaisenaan, minikokoisina koristekimppuina pikkumaljakoissa, tai esimerkiksi koristeena taitellun servetin päällä. <3 Vain mielikuvitus on rajana!


//Rosemary is a beautiful herb that brings a wonderful scent to the room. I've been using rosemary as beautiful, green beauty in the kitchen as well as a herb in everyday cooking. Tip: put few branches of rosemary in olive oil bottle, maybe with clove of garlic, and use it as a salad dressing after few weeks. //

4 kommenttia

 1. Rosmariini on ihana! Siinä toimii kaikki: tuoksu, maku ja ulkonäkö. Ja tuo rosmariininoksa servetin koristeena oli mainio idea, kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, rosmariini on vaan niin täydellinen :) Ole hyvä, kiva kuulla että vinkki oli hyödyllinen!

   Poista
 2. Tosi kaunis, sopii hyvin joulupöytään koristeeksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)