Herkullinen oliivileipä

keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Pitkästä aikaa ajattelin taas laittaa yhden hyvän reseptin jakoon. Jos tykkää oliiveista, niin tätä leipää kannattaa kokeilla, itse tykkään kovasti! Ihanan suolainen, varsinkin ihan tuoreena kun vielä sipaisee oikeaa voita päälle (sormisuolalla höystettynä) ja nautiskelee kylmän maidon kanssa niin ei ole parempaa!

Oliivileipä

7,5 dl vehnäjauhoja
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
4 dl vettä
150g voita
1 dl vihreitä oliiveja

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kuivahiivat ja suola, ja lisää sekaan 41-asteinen vesi. Vaivaa taikinaa reilut viisi minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää joukkoon 150 g sulatettu voi ja  vaivaa vielä hetken aikaa. Kohota taikinaa lämpöisessä paikassa tunnin ajan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Painele puolikkaat oliivit pintaan ja loppu voi nokareina. Paista uunissa 225 asteessa 20 - 25 min, kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä.


 


//This olive bread is sooooo delicious, especially when it still is warm and you put some salty butter on it. Yum!!//

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)