Oliivileipä
7,5 dl vehnäjauhoja2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
4 dl vettä
150g voita
1 dl vihreitä oliiveja
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kuivahiivat ja suola, ja lisää sekaan 41-asteinen vesi. Vaivaa taikinaa reilut viisi minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää joukkoon 150 g sulatettu voi ja vaivaa vielä hetken aikaa. Kohota taikinaa lämpöisessä paikassa tunnin ajan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Painele puolikkaat oliivit pintaan ja loppu voi nokareina. Paista uunissa 225 asteessa 20 - 25 min, kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä.
//This olive bread is sooooo delicious, especially when it still is warm and you put some salty butter on it. Yum!!//
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! :)