Kalkkimaalattu seinä

perjantai 5. toukokuuta 2017


Olen täällä taas sutinut kalkkimaalia, tai oikeastaan muutama viikko sitten. Käytössä oli edelleen vanha tuttu Kalklitir, ja sävynä aiemmasta asunnosta tuttu San Saccaria. Se on vaan ihan paras harmaa! Maalauskohteena oli takan taustana oleva valkoinen seinä olohuoneessa. Tässä alla muutamia vaihekuvia -- maalasin kaksi kerrosta, joten lähtökohtakuvan jälkeen on kuva seinästä ensimmäisen kalkkimaalikerroksen jälkeen märkänä ja sen jälkeen kuva noin parin tunnin päästä kuivana. Sitten seuraava kuvapari on samoin otettu, toisen maalikerroksen levittämisen jälkeen.

Vaikkei seinän sävy muuttunut mitenkään järkyttävän radikaalisti, niin omaan silmään muutos oli ihan loistava. Väri on hyvä, ja kalkkimaalille tyypillinen, mattainen ja karhea pinta näyttää aikas hienolle :)

Hyvää viikonloppua!


//Once again I decided to use kalkpaint, San Saccaria by Kalklitir. Very much enjoying the result!//

6 kommenttia

 1. Ihana harmaan sävy! En ole vielä maalannut kalkkimaaleilla mitään, tänään just mietin pitäisikö ruukut maalata kalkkimaalilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heini! Suosittelen kyllä kalkkimaalia, se on niin helppoa, nopeaa ja näyttää hyvältä 👍

   Poista
 2. Hei, mistä on tuo kaunis kukkateline tuossa nurkassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eija, itseasiassa se ei ole alunperin kukkateline, vaan sellainen ulkoroihuille tarkoitettu teline jostain ihan "normaalista" kaupasta, taisi olla Prismasta aikoinaan... Mutta kun noita roihuja on tullut polteltua ehkä pari kpl viiden vuoden sisällä, niin se kulkeutui sisälle muuhun käyttöön :)

   Poista
 3. Miten helppo kalkkimaalattu seinä on pitää puhtaana? Kestääkö pesua tai voiko päälle laittaa esim. lakan? Onko pohjamateriaalilla väliä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on itseasiassa hyä kysymys että voiko päälle laittaa lakan. Meillä on kalkkimaali sudittu suoraan ihan "normaalin", maalatun seinän päälle, eikä siihen ole laitettu mitään muuta eli sitä lakkaa tms. Seinät ovat kyllä pysyneet nättinä mielestäni, mutta epäilenpä että ihan vesipesua nuo ei taida kestää -- sitä ei ole (vielä) tarvinnut tehdä...

   Poista

Kiitos kommentista! :)