Uusi, iso villamatto testauksessa

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Menin sitten tilaamaan tämän Hartford-villamaton, josta kerroin aiemmin Houkuttelevia sisustustuotteita alennuskorissa -postauksessa... :)  Erityisesti siinä houkutti reilu koko (200x290 cm), käsinkudotun villamaton laatu, ja vahva, mielenkiintoinen kuviointi. Toisaalta hieman epäröin, miten se istuu muuhun sisustukseen ja väreihin. Kuten arvata saattaa, villamaton valkoinen väri on enemmän luonnonvalkoiseen suuntaan, ja kuviointi noin isolla pinta-alalla on todellakin katseenvangitsija -- niin hyvässä kuin pahassa. Tässä olen nyt mallaillut mattoa viikonlopun aikana ja yritän vielä(kin) tehdä päätöstä. Mitä mieltä olette?





32 kommenttia

  1. Matot ovat haastavia! Ymmärrän täysin että pohdit sopivuutta, koko on hyvä ja kuviointi kaunis, mutta aidon villan valkoinen kun on aina hieman kellertävä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, osuit asian ytimeen! g-) Haastavia on, ja siksi minulla on ollut pitkään tämä "ei mattoja ollenkaan" vaihe meneillään... Mutta varsinkin näin pakkasilla jotenkin kaipaa jalkojen alle jotain villaisen lämpöistä.

      Poista
  2. Minusta passaa teille hienosti, ihanan iso!
    Mukavaa sunnuntaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari kommentista! Ihanan isoon maton kokoon ihastuin täysin! Ja mukavaa sunnuntita sinullekin :)

      Poista
  3. Kaunis matto! Ehkä kuvioon saattaa kyllästyä joskus, mutta onko sisustuksessa lopulta mikään niin ikuista? Pitäisikö maton olla pehmeämmän uloinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut Teresa, eipä meilläkään oikein mikään sisustustavara ole ollut "ikuisesti", näitä tulee ja menee. Pitäisikin vain miettiä, miellyttääkö tämä juuri nyt, tällä hetkellä.

      Meillä oli joskus aiemmin sellainen "pörrömatto", miksi niitä nyt kutsutaankaan, mutta se ei oikein ollut minun juttu. Tiscan matot tosin houkuttaa, ne eivät ole niitä perinteisiä pörröjä :D

      Poista
  4. On kiva, mutta ymmärrän kyllä jos mietit vahvaa kuosia. Itse olen jumittunut Ikean Stockholm-mattoon. Yksivärinen itselle liian pliisu ja raita on kuosina mun juttu. Mutta jos vaivaa, niin se todennäköisesti vaivaa sitten huomennakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuosi todella on vahva, ja sinänsä tykkään siitä. Tuollaisella yhdellä isolla elementillä saa muutettua kokonaan olohuoneen ilme ja fiilis. Ehkäpä se vaivaa, että odotan jo valmiiksi omaa kyllästymistä ts. murehdin etukäteen, mutta toisaalta teen sitä aina, kaiken suhteen... :-?

      Poista
  5. Kaunis on, väri ei sinällään itseäni häiritse lainkaaan..jäin miettimään, että ehkä kaipaisin jämäkämpää (?) pöytää (ehkä jotain missä lisää puunsävyä) tähän kokonaisuuteen..vaikkakin sohvapöytä itsessään kaunis, mutta maton kanssa ehkä jää hieman liian kevyeksi ja hukkuu...? Toisaalta..voin myös olla väärässä, vaikeaa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ole yhtään väärässä Maiju :D Itseasiassa meillä on ollut pitkään tuossa Kartellin Invisible sohvapöytänä, sellainen pitkulainen, läpnäkyvää muovia oleva, mutta todettiin sen olevan ihan eri maailmaa maton kanssa. Niinpä roudasin tuon pöydän tilalle -- se on itseasiassa minun yöpöytä :D Pieni kirppu. Mietiskelin että josko uskaltaisi dc-fixata sen Kartellin, ilman että tekee pyhäinhäväistystä :-SS

      Poista
  6. Todella kaunis matto! Itse pidän villamatoista, ovat helppohoitoisia; omani olen pessyt vesipesulla pesuhuoneen lattialla, ne tosin ovat vähän pienempiä kooltaan.
    Hienostihan tuo tuonne sopii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itselläni ei ole minkään valtakunnan kokemusta villamatoista, joten tuo kommenttisi villamattojen helppohoitoisuudesta on hyvä kuulla!! g-)

      Poista
  7. No vautsi mikä matto! Äänestän ehdottomasti jatkoon! :D Mun mielestä just täydellinen katseenvangitsija, kun muu sisustus on pelkistettyä. Ja matto sopii hyvin yhteen myös takan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ave! Alan jo vähän itsekin taipumaan samalle kannalle :D

      Poista
  8. Kaunis matto!! Ehdottomasti kannattaa pitää. Ehkä mäkin rohkenen nyt esittää puista sohvapöytää :) Musta on vaan kaunista, että on eri valkoisen sävyjä. Täysin samalla sävyllä toteutettu sisustus jää usein hyvin latteaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tiedätkö, mulla on jo yksi sohvapöytäprojekti kehitteillä, tästä tuli kauhee oravanpyörä! :D Mutta jos se onnistuu niin siinä on puuta ja metallia ;) Kaikkeen sitä joutuu yhden maton takia hih :D

      Poista
  9. Ymmärrän hyvin päätöksenteon vaikeuden, mutta minäkin sanoisin, että matto näyttää todella hyvältä! Ehdottomasti pitäisin! Luonnonvalkoinen väri ei ainakaan kuvissa pomppaa silmiin mitenkään, luonnossa voi tietenkin olla toisin. Isomman pöydän minäkin hankkisin, mutta olitkin kommentoinut jo, että on vain kuvia varten huoneeseen siirretty. Sama pöytä isompana tai kaksin kappalein sopisi hyvin maton pariksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jessica mielipiteestä ja hyvistä kommenteista! :) Sohvapöytä on nyt seuraavana listalla, maton taidan pitää ;) Alkaa miellyttämään minunkin silmää sen verran paljon!

      Poista
  10. Tosi kaunis matto. Pidä ihmeessä. Mistä musta maljakko ostettu mikä pöydällä näkyy.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Piitu! :X Musta maljakko on sellaisesta ihanasta verkkokaupasta kuin www.herttanen.fi :) Tuo HK Livingin pullo on tosi kiva, tykkään sen mattamustasta pinnasta g-)

      Poista
  11. Aivan törkeän ihana!! Todellakin pidätte tuon, sopii teille niin hyvin :)

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :D Taidanpa pitää maton, on sen verran monelta tullut vahvistusta siihen :X

      Poista
  12. Tää on ihan mielettömän hieno! Ehdottomasti hitti! :) Eikä yhtään ainakaan kuvassa häiritse valkoisen kellertävyys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä ettei se (ainakaan tosiaan kuvassa) näytä häiritsevän luonnonvalkoiselle :) Livenä se vähän vaihtelee valaistuksen mukaan, mutta ihan kivan kontrastin tuo l.valkoinen toisaalta antaa. Kiitos kommentista :)

      Poista
  13. Nyt on kyllä aivan pakko kysyä, mistä olet tuon Jyväskylä-taulun hankkinut? Todella veikeä ja hauska, kun yleensä näkee vain niitä suurkaupunkijulisteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun huomasit julisteen :) Niitä voi tilata täältä: www.mapiful.com
      Ja julisteen voi siis teetättää mistä kaupungista tahansa.
      :-h

      Poista
  14. Upea!Eilen olin kahden vaiheilla heitän ostoskoriin vai en. Soveltuuko tuo villamatto keittiöön pöydän alle? Ei ole aikaisempaa kokemusta villamatoista, niin siksi jäin vielä miettimään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En oikein tiedä miten tuo suhtautuu keittiön pöytään, itsellenikin tämä on eka villamatto... Ulkonäöltään toki voisin kuvitella että käy pöydän kuin pöydän alle!

      Poista
  15. Onpas kaunis matto! Vangitsee katseen todella, mutta toisaalta olohuoneesi ilme on muuten niin rauhallinen, ettei matto ole ollenkaan "liikaa". Itselläni olisi varmaan vaikeuksia palauttaa noin nättiä mattoa kun olisin sen kerran istuttanut lattialle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! :) Pitää tosiaan yrittää säilyttää muu väri- ja krääsämaailma aika minimissä, niin ettei tule levoton yleisilme. Matto jäi meille, eli oli juurikin noin mitä sanoit, vaikeuksia palauttaa kun kerran maton oli lattialle laittanut :D

      Poista

Kiitos kommentista! :)