Vadelmavenepakolaisen ennakkoillassa

torstai 7. heinäkuuta 2016

Pakko ihan tuoreeltaan jakaa fiiliksiä -- tulin juuri kotosalle Laajavuoren kesäteatterista, jossa oli Teatteri Eurooppa Neljän (TE4) huikea ennakkoilta Miika Nousiaisen romaaniin perustuvasta Vadelmavenepakolaisesta.  Olipa kyllä hyvä esitys! Itseeni iski suomalaisuuteen ja ruotsalaisuuteen kohdistuva huumori (luonnollisesti)!Viiden muun bloggaajan kanssa pääsimme aloittamaan iltaa jo aiemmin Sepänkeskuksen TE4 Klubilla, jossa oli mukava höpistä keskenämme sekä TE4:n porukoiden kanssa. Keskustelujen lomassa saimme maistella Safkamestarien hyviä tarjoiluja, slurp!
Mutta sitten itse asiaan -- Vadelmavenepakolaiseen. Komedia kertoo Kouvolassa asuvasta Mikosta, joka on aina haaveillut länsinaapurimme idyllisestä elämästä. Mikolla on sisäsyntyinen palo ja rakkaus Ruotsia ja ruotsalaisuutta kohti ja hän tuntee olevansakin henkisesti ruotsalainen, joka on pakon sanelemana kuitenkin Suomen kansalainen-- hän on siis kansallisuustransvestiitti :) *Tuttu tunne* =)

Tilanne kuitenkin saa uusia käänteitä, kun hän tapaa Tukholman baarissa ruotsalaisen Mikaelin. Hauska tarina vei mukanaan, joten suosittelen kyllä kaikille kiinnostuneille! Erityisesti itseäni nauratti pääroolia esittäneen Timo Ruuskasen mahtava fyysinen elekieli aina liikkeistä kasvon ilmeisiin, sekä Jari Silventoisen  roolisuoritukset suomalaisen miehen saappaissa. Ja ketä suomalaista ei muka naurata silloin, kun tehdään (hyvätahtoista) pilkkaa ruotsalaisista?! Hehee =D
Elikäs, ei muuta kuin kesäteatteriin! TE4:n Vadelmavenepakolainen 8.7. - 12.8. Jyväskylän Laajavuoressa!


Kiitos vielä hauskasta illasta Teatteri Eurooppa Neljä, Liikuntakeskus Linea, Safkamestarit ja Laajis.


Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)