Omena-kaurapaistosta illaksi

lauantai 25. elokuuta 2018



Sain ystävältäni säkillisen ihania omenoita (kiitos Miia!), joka tarkoittaa, että saamme herkutella niillä pitkin syksyä -- erityisesti nämä hehkuvan punaiset omput uppoaa tyttärelle sellaisenaan. Mutta koska myös vihreitä omenoita on nyt paljon, niin niistä on pakko tehdä illaksi THE all-time favourite, omena-kaurapaistos. Se on vaan niin hyvää!!

Jos olisi oikein aktiivinen, niin tekisi siihen päälle itse vaniljakastikkeenkin, mutta tänään lie on mentävä kaupan kylmähyllyn kautta.

Omena-kaurapaistos


8 kotimaista omenaa
125g voita
4 dl kaurahiutaleita
0,5 dl mantelirouhetta
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia

Omenat kuoritaan, lohkotaan ja ladotaan uunivuokaan. Voi sulatetaan ja sekoitetaan kaurahiutaleiden joukkoon, ja lopuksi lisätään vielä muut kuivat aineet. Sekoitetaan hyvin ja levitetään omenoiden päälle. Sitten vaan uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi (uunin keskitaso).


Ps. Eikö olekin ihana tuo Heidi Aulikin keramiikkakulho <3




4 kommenttia

  1. Kiitos vinkistä! Juuri mietin, mitä ihanaa tekisin iltaherkuksi.
    ps. Kauniit, tunnelmalliset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihania punaposkia kyllä nämä omenat :) Toivottavasti maistui tuo iltaherkku!

      Poista
  2. Kaurapaistos kuuluu myös meidän herkkuihin. Ihana syksy ja omenasato!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä itsellä on vain pari kirsikkapuuta, mutta onneksi minulla on ihana työkaveri, joka toi omalta pihaltaan näitä omenoita! <3 Ilmeisen hyvin kyllä omenapuut ovat tehneet satoa tänä syksynä :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)