3 x vinkit parempaan uneen

lauantai 24. lokakuuta 2020

Järkkäilin vähän meidän makuuhuonetta ja jäin miettimään, miten tällaisen uniongelmaisen ihmisen yöt ovat parantuneet vuosien aikana selkeästi. Jaanpa minun kolme vinkkiäni teillekin, vaikka ovatkin varmasti ihan peruskamaa ;)


  1. Pari tuntia ennen nukkumaan menoa, laita makuuhuoneen ovi kiinni ja avaa ikkuna. Anna huoneen tuulettua kunnolla. Vie samalla kaikki turhat tavarat pois, jos niitä on kulkeutunut makkariin päivän aikana. Seesteinen ja raikkaan viileä fiilis auttaa nukahtamaan paremmin.
  2. Pidä yöpöydällä muistikirjaa, johon kirjoitat kaikki ne kymmenet stressaavat asiat ja muistettavat jutut, jotka klassisesti tulvii mieleen h-hetkellä. Kun saat purettua kaiken sen mielestäsi pois, on helpompi antautua unen vietäväksi.
  3. Jos et jostain syystä saa unen päästä kiinni puolen tunnin sisällä, nouse suosiolla sängystä ja mene tekemään vaikka olohuoneeseen pieni venyttelyhetki tai lue lempituolillasi hetki hyvää kirjaa. Sitten kokeile uudestaan suunnistaa kohti sänkyä ja unten maita.

En tiedä, onko väreillä mitään todellista tekemistä unensaannin suhteen, makuuhuoneessahan on iltaisin pimeää niin eihän nämä värit näy. Olen kuitenkin todennut, että sinisen ja harmaa-beigen väriyhdistelmä on kovinkin rauhoittava ja toimii kivasti :)

Onko teillä jotain rituaaleja ennen nukkumaan menoa, joiden ansiosta saatte paremmin unta?Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)