DIY: pilvimuistitaulu Ikean pannunalusista

sunnuntai 20. syyskuuta 2015Jälleen iski askartelupakkomielle, ja uhriksi joutuivat Ikean Heat-korkkipannunaluset. Näitä alusia myydään kolmen kappaleen pakkauksen paketissa hintaan 1,99€ joten suurta taloudellista katastrofia ei ollut tiedossa ;) Näitä tuli käytettyä parin pakkauksen verran.

Kuva: Ikea
Ideana oli tehdä muistitaulu tytön huoneeseen, ja ajattelin kokeilla josko näistä saisi yhdisteltyä pilven muotoisen kokonaisuuden. Ihan hyvin alustoja pystyi nyrhimään saksilla, joten pienen mallailun ja leikattavien kohteiden merkkailun jälkeen aloinkin leikkelemään pieniä palasia irti, sotku oli sen mukaista. Korkki ei materiaalina ole mikään unelma leikattava, joten viimeistelin leikkuupinnat vielä mattoveitsellä. Sitten vaan liimailin palaset kuumaliimapistoolilla yhteen saumakohdista.

Kun "pilvi" oli valmis, uhrasin vielä yhden valkoisen Jyskin tyynyliinan (1,50€) muistitaulun päällystämiseen. Tämä vaihe olisi kyllä pitänyt tehdä paremmin, kun kangas jäi pussille keskeltä... No mutta tuskin se nyt haittaa. Tyynyliinan silityksen jälkeen kiinnitin sen nidontapistoolilta takaa, ja tässä kohti kangasta olisi siis kannattanut pingottaa enemmän. Mutta voilà, tämän jälkeen muistitaulu olikin seinään kiinnittämistä vaille valmis ;) Pitää vielä ostella jotain kivoja nastoja, nyt muistitaulussa on jotain pikkutavaraa nuppineuloilla kiinni. Kuvasta ei kovin hyvin näe, kun on valkoinen valkoista vasten, mutta sitähän se aina on ;)Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)