Suru-uutisen myötä pohdintaa työkavereiden merkityksestä

tiistai 29. syyskuuta 2015

Heippa kaikki. Kuulin tänään ikäviä uutisia merten takaa. Oli tapahtunut onnettomuus, jossa eräs kollegamme menehtyi. Hänen työnsä sijaitsi paikallisessa yksikössämme, joten en valitettavasti tuntenut häntä kovin hyvin, mutta tiedän, että hän oli äärimmäisen hyvä työssään ja erittäin pidetty ihminen. Tämä sai pohtimaan itseäni ja täällä lähellä olevia kollegoitani. Kuinka paljon olenkaan viettänyt aikaa näiden ihmisten kanssa elämäni aikana, ja miten tärkeäksi osaksi he ovat tulleet arkeani. Käytännössä jaan nelisenkymmentä tuntia viikossa heidän kanssaan, mikä on aika suuri määrä jos alkaa vertaamaan jaettua aikaa muun muassa puolison, ystävien, vanhempien tai muun perheen kanssa.

Nyt kun olen ollut jonkin aikaa pois töistä, eivät nämä ihmiset silti ole kadonneet elämästäni. Olen saanut ihania viestejä, joissa kysellään kuulumisia. Minut on kutsuttu pitkälle lounaalle. Minulle on tarjottu herkulliset suklaakakkukahvit ja hyvää höpöttelyseuraa. Sain myös ihanan kortin, jonka mukana oli ihana lahja <3 Tuo kortti on itseasiassa tällä hetkellä kehystettynä makuuhuoneen seinällä, muistuttamassa minua joka aamu kun herään, että nämä upeat ihmiset antavat minulle tämän ajan olla ja levätä, he välittävät minusta ihmisenä ja ystävänä, ja ovat siellä sitten kun palaan. Tähän näkymään on ihana herätä;  (mustavalkoinen) kortti tärkeiltä ihmisiltä, (mustavalkoinen) vauvakuva tyttärestäni sekä sisustuslehdet! :) Mitä sinä näet aamulla ensimmäiseksi? :)

Tämän postauksen myötä terveisiä työkavereille, olette tärkeitä! :)

idkuva


4 kommenttia

 1. Olipa ajatuksia herättävä kirjoitus.. On työpaikkoja joissa työkavereiden kanssa ystävystyy nopeasti ja on sellaisia paikkoja, joissa henkilökemiat eivät välttämättä kohtaa, mutta niiden ihmisten kanssa kuitenkin jakaa suuren osan arjestaan. Harvoin itse miellän työpaikan ihmisiä läheisiksi, mutta parhaimmassa tapauksessa joidenkin kanssa niin käy. Pitäisi muistaa sanoa kiitokset myös heille. Työilmapiirikin parantuisi, kun uskaltaisi/muistaisi kertoa POSITIIVISISTA tunteista. Ja positiivinen selän takana juoruilu pitäisi olla työpaikoilla vakiotoimenpide. Tekee muuten todella iloiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä täysin samaa mieltä kanssasi, että pitäisi muistaa kiittää ja kertoa positiivisista tunteista työpaikalla. Ehdottomasti! Positiivinen selän takana juoruilu pitää heti tuotteistaa ja saada pakolliseksi kahvitauoille :D :D Mikä tahansa työilmapiiriä parantava juttu tekee kaikkien meidän arjesta ja työntekemisesti mukavampaa, joten kannatetaan :)

   Poista
 2. Itsekin koin tämän työkaverin menetyksen tuossa itse asiassa melkein vuosi sitten.. Olemme pieni yritys, joten kaikki ovat todella tuttuja toisilleen ja tulemme toistemme kanssa toimeen. Kun aloitin täällä syksyllä 2012 oli meillä vielä ranskan myyjä, mutta joka nopeasti tuloni jälkeen sairastui ja jäi pois töistä. Hän kuitenkin vielä n. vuoden verran teki kotoaan töitä ja kävi yhteisesillä tyhy-päivillä muun tiimin kanssa, joten hänestä tuli tuttu ja osa tiimiä minullekin.

  Viimeinen puoli vuotta hänellä menikin sitten kotonaan Ranskassa ja eräänä torstai-aamuna muistan pomoni tulleen itkeneen näköisenä töihin ja napaten vain tärkeimmät tavaransa, termariin kahvia ja sanoen että hänen on lähdettävä Ranskaan. Toimistolla ei ollut muita kuin minä tuohon aikaan joten muut eivät tienneet mihin hän oli mennyt. En kuullut hänestä tai asiasta mitään ennen tiistaita, jolloin kuulimme suru-uutisen kollegamme poismenosta.

  Tästä porukasta olin saksan myyjämme kanssa vähiten hänet tunteva, mutta kyllä se kosketti meitäkin. Tarkoitus oli siis sanoa, että osaan hiukan samaistua siihen mitä ajatuksia sinulla ja kollegoillasi varmasti pyörii nyt päässä :)

  Tsemppiä sinne!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna kun jaoit kokemuksesi, ikäviä nämä tällaiset ja koskettaahan ne, vaikkei niin tuttu olisikaan ollut tämän henkilön kanssa. Kuitenkin hän on ollut osa jotain kokonaisuutta, johon itsekin olet kuulunut...

   Ajatuksia herättävää, laittaa aina asiat perspektiiviin...

   Kiitos tsempistä <3

   Poista

Kiitos kommentista! :)