Huonekalut keskellä huonetta vai seinää vasten?

perjantai 10. maaliskuuta 2017

Monesti ihmisillä on tapana työntää huonekalut seinää vasten, kun huoneita aletaan sisustamaan. Sohvat, lipastot, työpöydät, kaapit. Se tulee jotenkin luonnostaan, kun halutaan tilavamman oloinen huone. Ehkäpä ruokapöytä on ainoa, joka yleensä on seinästä irti ja mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman väljästi. Oletteko huomanneet saman? :)

Monia sisustuslehtiä ja -kirjoja pläränneenä on kuitenkin käynyt aika selväksi, että itseasiassa tuo seiniä vasten asettelu ei tuo automaattisesti tilavuuden tunnetta, vaan joskus käy päinvastoin. Siksipä monet asunnot juurikin näissä sisustuslehdissä poikkeavat tuosta seinävierustoja täyttävästä tyylistä ja huonekaluja on aseteltu paljon vapaammin koko lattiatilalle.

Itse yritän aika ajoin haastaa itseäni törkkäämällä joitain huonekaluja poikkeuksellisesti keskemmälle huonetta, ja täytyy myöntää, että aluksi ne aina tuntuvat vähän hassuilta. Tällä hetkellä kokeilussa on ollut daybedin asettelu keskelle huonetta --  meillä on olohuone ja keittiö yhtä tilaa, joten päiväsänky on siis tämän koko tilan keskiössä. Ensin sänky näytti ikäänkuin kelluvan ylimääräisenä, mutta laitettuani sen alle kuviollisen villamaton, se jotenkin ankkuroitui kuin olisi ollut aina tuossa. Miltä se näyttää teidän silmään?

//People tend to put furniture close to walls, but usually it makes the room look full. I tried my daybed in the middle of the room, and I kind of like it. Especially after putting the carpet under it, the bed looks like it has been there always. //

9 kommenttia

 1. Se on jotenkin luonnollista laittaa huonekalut seinän lähelle.Tuo daybed on uusi tuttavuus itselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se tulee jotenkin hyvin luonnostaan varmasti valtaosalle ihmisistä, ja onhan huoneessa oltavakin lattiatilaa liikkua :)

   Daybedit ovat alkaneet pikkuhiljaa yleistyä, varmaan niitä alkaapi näkymään laajemmiltikin kodeissa kohta puoliin :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Mitäköhän painoin, kommentti poistui.. Piti kirjoittamani, että omaan silmääni tämä kokonaisuus ei ihan toimi parhaalla tavalla. Daybed olisi ihan ok tuon maton kanssa, mutta nyt näyttää siltä ikään kuin muut huonekalut, jakkarat ym. olisi kasattu tuonne ikkunan eteen siivouksen tms. ajaksi. Siellä on liian ahdasta? Kuva voi toki hämätä.

  Aikaisemmissa kuvissa daybed oli eri paikassa ja silloin näytti mielestäni kivalta, vaikka daybed ei ehkä ihan oma juttu olekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna kommentista! Voi olla, että nyt tuo huone on vähän epätasapainossa, kun siirsin vain tuon daybedin. Pitänee katsella näin viikonlopun kunniaksi kokonaisuutta paremmin, ja vaikka otella lisää kuviakin vähän eri kuvakulmasta. :)

   Poista
 4. Minun mielestä taas kokonaisuus näyttää kivalta. Ja ehkä just sen takia, ettei kaikki mene seiniä pitkin, niin kuin yleensä on tapana. Ihana.

  VastaaPoista
 5. Itsellä ei oikein ole silmää sen suhteen miten huonekalut olisi paras asetella huoneeseen. Meillä on pian muutto edessä isompaan asuntoon täällä Helsingissä ja olemme juuri katselleet erilaisia uusia kalusteita. Esimerkiksi italialaiset huonekalut miellyttää monesti omaa silmää. Kiva muuten tuollainen päiväsänky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kovasti tuosta daybedistä, siihen on mukava lötkötellä :) Tsemppiä muuttoon!

   Poista

Kiitos kommentista! :)