Huonekasvien mullanvaihtoon hyvät vinkit

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Olettekos te muistaneet tsekata omien huonekasvienne tilanteen näin kevään kynnyksellä? Itsellä tämä meinaa jäädä aina tosi myöhään, koska suositeltu mullanvaihtoaika on maaliskuun kieppeillä. No mutta nyt meidän viherkasvit saivat uudet mullat ja isommat ruukut. Laitoin ne koko episodin jälkeen vielä ison ikkunan eteen saamaan valohoitoa hetkeksi, vaikkakin suoraa auringonpaistetta ei vastavaihdetulle mullalle suositellakaan. Piti oikein sohvaakin työntää vielä enemmän keskemmälle, että mahtuivat tuonne.

Tässä pari kätevää vinkkiä mullanvaihtoon ryhtyville:

 • Huonekasvin juuripaakku lähtee irti helpommin, kun kastelet mullan edellispäivänä
 • Ruukun pohja on kätevä salaojittaa kevytsoralla, jonka päälle voi lisätä vielä suodatinkankaan ennen multaa. Jos sinulla on normaali ruukku, työnnä mullan läpi menevä muoviputki aina kevytsoraan asti. Kastele kukkaa putken kautta; saat näin ollen itsetehdyn altakasteluruukun ;)
 • Mullanvaihdon jälkeen päälle kannattaa levittää ohut kerros kevytsoraa tai ruukkukatetta. Se tekee istutuksesta viimeistellyn näköisen sekä vähentää kastelun tarvetta.
 • Kuten aiemmin mainitsin, huonekasvi kannattaa suojata suoralta auringonpaahteelta aluksi.
 • Myös kastelemista aloitetaan maltillisesti. Uuden mullan pinta kannattaa antaa kuivahtaa pari päivää, jonka jälkeen vasta kastellaan paremmin.Yksi kevään varmin merkki on myös se, että alan istuttelemaan yrttejä ;) Tällä kertaa vakioyrttinä toimiva basilika pääsi asumaan tähän Eva Solon luottoruukkuun. Huomatkaa huonosti tasoiteltu multa hah :D Sori pitää mennä kyllä korjaamaan heti!


Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

xoxo

2 kommenttia

 1. Mulla on lisävinkki, jonka kauheana sotkijana keksin tänä vuonna. Vuoraa keittiön lavuaari jätesäkillä, leikkaa ylimääräinen osa pois ja teippaa reunat niin että lavuaarin ympäristökin on suojattu. Vaihda mullat lavuaarissa, irroita teipit ja nakkaa jätesäkki vanhoine multineen roskikseen. Tadaa :-) Multaa päätyi pöydälle ja lattialle sentään jonkin verran vähemmän kuin ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtava idea, kiitos!! :X Pitääkin muistaa ottaa käyttöön ensi kerralla!!

   Poista

Kiitos kommentista! :)