Se keittiön matto näyttää nyt tältä, mielipiteitä kaivataan

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kuten todettu, meidän keittiön parketti on ihan naarmuilla ja kamalan näköinen. Nyt kun ei ole energiaa lähteä korjailemaan lattiaa sinänsä, niin ajattelin ihan rehellisesti peitellä ;) Aiemmassa postauksessa kerroinkin tilanneeni uuden maton tätä tehtävää varten, ja tässä se nyt on.... Jälleen kerran painiskelen maton kuvion ja värin kanssa - tykätäkö vaiko eikö tykätä? Edestä katsottuna matto on ihan jees, sen luonnonvalkoiset/beiget osiot toimivat aika hyvin keittiökaappien värityksen kanssa. Mustat kuviotkaan eivät ole mitenkään liian tummia, sillä onhan päällä kuitenkin täysin valkoinen pöytä. Kooltaan matto toki  voisi olla isompi, mutta sille nyt ei voi mitään.


Ehkä se suurin epäröintini liittyy keittiön ja olohuoneen mattojen yhteiseloon, koska työhuoneesta tai olohuoneesta katsottaessa nämä matot ovat peräkanaa nähtävillä. En tiedä, vaikuttaako nuo vahvasti kuvioidut matot jotekin tunkkaisilta, onko niissä liikaa "jotain" meneillä? Yksistäänhän nämä matot tuovat oikein kivan etnisen viban, mutta kaksi samanhenkistä mattoa näin lähekkäin luo jo aika hallitsevan yleisilmeen. Hmmm...

Olohuoneessa meillä on siis iso villamatto, jossa toistuu lähestulkoon identtiset värit keittiön maton kanssa, eikä silmiinpistävää, häiritsevää sävyeroa ole. Materiaalina olohuoneen villamatto toki on aivan eri tuntuinen kuin keittiön polypropeenista valmistettu matto, mutta keinokuitu ei yllättäen kyllä pomppaa mitenkään silmille, vaan tuo vahva kuviointi tekee siitä enemmän ja vähemmän villamaton näköisen. Jalalla eron tuntee, polypropeeni on jokseenkin muovi- ja kaislamaton sekoituksen tuntuinen.
Tässä alla vielä vertailuna kuva ilman keittiön mattoa... En tiedä. :/ Kyllähän se pimentää vähän, ja tekee levottomamman olon. Mutta jos silti jatkossa päätän pitää mattoa tuossa, niin ainakin täytyy karsia nuo siniset jutut pois olohuoneesta (koristetyynyt, tuikkukupit) ja rauhoittaa keittiön pöytä kuviollisista kaita- tai pöytäliinoista kokonaan.

Auttakaa :( Ilman mattoa (naarmujen kera) vai maton kanssa???
12 kommenttia

 1. Musta matto antaa hyvän pohjan kalusteille, mutta ehkäkokeilisin reilusti isompaa mattoa, että tuolit mahtuvat matolle silloinkin, kun niissä istutaan :) Joku juuttimattokin voisi muuten sopia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuttimatto on itse asiassa ihan loistava idea, siitä saisi sen kivan puunvärin samalla, kun sitä on meillä nyt joissain pienissä jutuissa. Jee! :D Kiitos!!! I like the idea! g-) Ehkä jopa niitä Ikean kohta myyntiin tulevia mattoja voisi harkita, parit rinnakkain, niissä on kivat mustat raidat harvakseltaan.

   Poista
 2. Kaunis matto, mutta ehkä se hieman riitelee tuon olohuoneen maton kanssa. Ehdottaisin samaa kuin kollega yllä, että vähän isompi ja yksivärinen. Poimi väri tuosta olkkarin matosta, niin sopii varmasti sopivat yhteen. Luonnonkuitu voisi toimia, sisalmatto esimerkiksi. :) Kaunis tila on minusta ilmankin mattoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut Aino, itsekin sitä olen katsellut että tuo olohuoneen matto on huono pari tämän kanssa. Ehkäpä keittiön matto siirtyykin kohta terdelle/muuhun huoneeseen ja alan katselemaan isompaa, simppelimpää mattoa teidän molempien vinkkien pohjalta. Kiitos! :X

   Poista
 3. Samoilla linjoilla muiden kanssa!

  VastaaPoista
 4. Kauniit matot molemmat mutta ei ehkä noin lähekkäin ja samaan tilaan sijoittelu oo hyvä idea. Tuo levotonta tunnelmaa. Samoilla linjoilla siis edellisten kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, ja täsmälleen samaa mieltä olen! :) Matto heivataan tänään pois pöydän alta! :))

   Poista
 5. No, saitkin jo hyviä vinkkejä. Tuo koko oli vähän pieni. Äkkiä katsottuna molemmat matot lattialla toi sellaista kivaa Boho-tyyliä ja mukavaa pesämäistä fiilistä, mutta omassa kodissa mua olis kanssa vaivannut nuo erilaiset kuviot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari sinullekin kommenteista, oma mielipiteeni vahvistui nyt teidän ansiosta! :X Matto läks äsken ;)

   Poista
 6. Mä tykkään ilman paremmin! Meillä on noi saman keittiön tuolit :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin! On se ilman mattoa parempi :) jee ollaan tuolisamikset :D :X

   Poista

Kiitos kommentista! :)