#roosanauha | Vaaleanpunainen aamiainen ja lämmin DIY-idea!

perjantai 9. lokakuuta 2015

Kaupallinen yhteistyö: Pentik ja Pitkäkadun Kukkatalo, Jyväskylä

Huomenta rakkaat, tänään vietetään virallista Roosa nauha -päivää, jonka kunniaksi meilläkin oli vaaleanpunainen aamu. Kattaukseen sain Pentikiltä kauniit vaaleanpunaiset Kallio-kulhot  ja Pitkäkadun Kukkatalon ihanilta leideiltä upeat ruusut <3 Kiitos vielä kumpaisenkiin suuntaan!


Roosa nauha -päivän aamiainen sisälsi kulhollisen Fitness yogurtflakes täysjyvähiutalemuroja (Nestlé Fitness on monivuotinen Roosa nauha -keräyksen tukija). Seassa oli Arlan ihanaa Luonto+ mustikkajogurttia sekä aina niin hyviä mansikoita. Juomana hörpittiin pirteällä verigreipillä maustettua vettä. Herkkujälkkäriksi olin tehnyt suklaisia cupcakeja vaniljatuorejuusto-vispikerma-kuorrutuksella sekä macaronseja valkosuklaatäytteellä, kyytipoikana oli kaakaota kermavaahdolla ja nonparelleilla, slurp. :)

Aamunhämärään valoa toi Lindexin Pink Ribbon -kynttilä, jonka tuoksu on Vanilla cotton candy -- kannattaa ostaa pelkästään tuon huumaavan tuoksun vuoksi, JA koska kynttilän koko tuotto lahjoitetaan Roosa nauha -keräykseen.
Pentikin keraaminen Kallio- kulho on muuten todella kaunis ja nimensä mukaisesti luonnon epätasaisuutta mukaileva. Reunat piirtyvät satunnaisen epätasaisesti, joka tekee kulhosta mielenkiintoisen ja äärimmäisen inhimillisen -- sopii hyvin tähän Roosa nauha -päivään. Tykkään!Vielä hauskana ideana kaikille virkkauksesta tai kutomisesta tykkäävälle -- tällainen "cup cozy" on aivan ihana näin kirpsakkana syyspäivänä :) Mikähän lie tuon nimi voisi olla suomeksi. Kupin lämmike :D Pinterestistä löytää mahtavia malleja tuolla cup cozy haulla, näitä voisi tehdä vaikka kuinka monta! Itse virkkailin tällaisen freestyler -version ilman ohjeita, ja tuolla kaapissa vielä olisi hajonneiden rihkamakorujen kauniita blingbling -osia, joita voisi laitella tähän koristeeksi. Aloitin itse virkkaamalla alaosaan pari kierrosta, niin että tämä kahvikupin takki on alaosasta rinkulan muotoinen, ja sen jälkeen kahvikupin korvan takia virkkaamista jatketaan edestakaisin rivi kerrallaan siten, että tuossa korvan kohdalla käännytään; siitä kohti aina ylös asti tuo takki on auki.


Muutaman sanasen haluaisin vielä sanoa Roosa nauha -päivästä. Kampanja tuntuu tällä hetkellä itselle tärkeältä, sillä lyhyen ajan sisällä useampi läheinen on nukkunut pois syövän vuoksi. Itse muistan opiskeluajoilta, kun löysin rinnasta patin ja lääkäriin mentyäni todettiin, että se pitää leikata ja tutkia. Nuo pari viikkoa, jotka jouduin odottamaan tuloksia, tuntuivat ikuisuudelta. Selvisin onneksi säikähdyksellä, mutta siinä kohden muistan ensimmäisen kerran miettineeni ihan oikesti, että miltä tuntuisi sairastaa rintasyöpää.

Tuntuu hurjalta sanoa, että lähes joka kahdeksas nainen sairastuu vuosittain rintasyöpään - ja se tosiaan koskee vain rintasyöpää, joten kaikki muut syövät mukaan lukien tämä luku on vielä suurempi. Siksi on tärkeää, että tutkimukseen, tukipalveluihin ja seulontaan ohjataan tarpeeksi rahaa. Roosa nauha -kampanjalla (lahjoitusvaroin toimivan Syöpäsäätiön tunnetuin ja suurin keräyskampanja) on kerätty Suomessa rahaa jo yli 10 vuotta, ja esimerkiksi viime vuonna sillä saatiin jopa 1,15 miljoonaa euroa kasaan. Ne  ohjataan:
 • kotimaiseen syöpätutkimukseen, erityisesti rintasyövän tutkimukseen
 • asiantunteviin neuvonta- ja tukipalveluihin sekä sairastuneille että heidän läheisilleen
 • syövän ehkäisyyn

Tiesitkö muuten, mikä tämän vuoden Roosa nauha -kampanjan teema on?
Roosa nauha kampanjan tämänvuotinen teema ”Käsi sydämellä” kuvaa ajatusta siitä, että auttavia käsiä ei voi koskaan olla liikaa - ja jokainen meistä voi pienilläkin teoilla muuttaa maailmaa. ”Käsi sydämellä” -teema näkyy erityisesti tämän vuoden Roosa nauhan designissa.

Kampanjan terveysviestinä tänä vuonna on liikkumisen lisääminen. Moni meistä istuu arjessa liikaa – usein huomaamattaankin. Runsas istuminen aiheuttaa monia terveyshaittoja ja lisää monien sairauksien, kuten rinta- ja paksusuolen syövän, riskiä. Liiallinen istuminen ei ole vain liikunnan puutetta vaan itsenäinen muiden elintapojen ohella vaikuttava tekijä. Liikuntaa harrastavatkin voivat saada terveyshaittoja, jos he istuvat muuten paljon.

Suuri päivittäinen istumismäärä ja erityisesti istumisen yhtäjaksoisuus ovat terveydelle haitallisia. Jo pienet katkot ja jalkeille nousut vähentävät istumisen haitallisuutta. Lisäksi pienet jaloittelut ja kävelyjaksot pitkin päivää ovat suositeltavia. Istumista kannattaakin tauottaa 30 minuutin välein ja välttää yli kahden tunnin yhtäjaksoisia istumisjaksoja. Roosa nauha kannustaa kaikkia tekemään jokapäiväisessä arjessa istumista vähentäviä valintoja: nostamaan pepun ylös penkistä ja lisäämään arkisiin tilanteisiin liikettä ja pientä puuhastelua niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

4 kommenttia

 1. Onpas hauskat nuo Pentikin kulhot, ja niitä näyttää olevan valkoisenakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hansu, eikö olekin kivat, tykkään itsekin kovasti :) Kiitos viestistä :)

   Poista
 2. Ihanaa kun jaksoit tehdä kunnon Roosa Nauha-postauksen, itse olen joka vuosi tälläisen laajemman tehnyt mutta tänä vuonna se on jäänyt. Ihana että jaksoit tärkeän asian puolesta, kiitos :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna kauniista kommentista :) Itse kun olen vasta alkuvuodesta aloittanut bloggauksen niin kaikki tällaiset on niin hauskoja tehdä ekaa kertaa, ja tietenkin kun on tärkeä asia kyseessä :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)