Syksyinen itsesuggestio...

keskiviikko 21. lokakuuta 2015


Tiedätte varmaan itsesuggestion? Sillä yritetään muuttaa omaa ajattelua positiivisempaan suuntaan toistamalla esimerkiksi jotain mantraa -- vaikka sanomalla joka aamu omalle peilikuvalle, että sinä olet kaunis ja hyvä ihminen juuri sellaisena kuin olet.

Mietin tässä itsekseni, että millaisella itsesuggestiolla saisin syksyn tuntumaan vähän positiivisemmalle ja paremmalle... Minulle tämä aika on jotenkin niin masentavaa, kun lähestulkoon koko luonto kuolee, linnut lähtevät, auringonvalo vähenee, kylmyys lisääntyy. Tiedättekö. Masentunut masentuu vain entisestään ja sen lisäksi jokainen pieni asia nostattaa v-käyrää ylöspäin.

Koitin eilen tuijottaa pihan pensaasta napsaisemaani, äärimmäisen kauniin punaista oksaa maljakossa ja keksiä niitä positiivisia asioita, jotain itsesuggestiokamaa.... Hmmm.... Ehkä pitäisi antaa vähän armoa syksylle, ja sopia sen kanssa rauha. Tehdä siitä kotoiluvuodenaika. Keskittyä kotiin, hyvään ruokaan, takkatuleen, viltteihin, nukkumiseen, kirjoihin, blogeihin, itseensä. Sisustamiseen :D Sanoa aamuisin syksylle, että se on kaunis ja hyvä vuodenaika juuri sellaisena kuin se on.
Millä tavoin sinä teet syksystä positiivisen vuodenajan?

4 kommenttia

 1. Mä rakastan syksyn värejä. Rakastan kyllä kaikkia vuodenaikojakin. Ainoastaan niiden kestoajasta voisin hieman reklamoida :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No syksyn värit on kyllä huikeat, se on totta! Ja voidaan reklamoida yhdessä vuodenaikojen kestosta :D :D Kyllä niitä jaksaisi, jos ne olisi hieman eri tavoin jakaantuneet vuodelle!

   Poista
 2. Ite tykkään syksystä todella paljon varsinkin, kun se on ollut näin kuiva!! Syksyn värit ja sopivan kirpeä ilma ovat mulle henkireikä enkä koe tätä mitenkään huonona vuodenaikana - jaksan samalla tavalla (ellen jopa paremmin) tehdä hommia ja kotoillakin saa ihan luvan kanssa :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiin olin hehkuttelemassa sinun hiuksiasi tuolla teikäläisen blogin puolella :) Ihana että syksyn tykkääjiä löytyy, itsellekin tulee tsemppifiilis! Ja sateita on kyllä ollut vähän, se on ehdoton plussa. Ja etenkin näin lapsen äitinä totean tuon, muutoin pieni sateenropina ei itseäni haittaa ;)

   Poista

Kiitos kommentista! :)