Keittiön loistava lamppu/kirkasvalolaite!

lauantai 14. marraskuuta 2015

Myin muutama viikko sitten meidän Innoluxin Lokki-valaisimen, josta tykkäsin pitkään, mutta yhtäkkinen kyllästyminen iski. (Löydät sen esimerkiksi Asuntokierros vol 1. postauksesta, vilahtaa parissa kuvassa...) Niinpä aloinkin googlailemaan hyviä vaihtoehtoja keittiön pöydän päälle, ja sieltähän se löytyi: samaisen merkin eli Innoluxin Candeo <3 Valaisin oli ulkonäöltään ja kooltaan juuri passeli. Ensin punnitsin mustan ja valkoisen värin välillä, mutta kallistuin valkoisen puoleen, jossa kuitenkin johto oli musta. Sillä tavoin sain ikäänkuin molemmat värit ;) Ja mikä mahtavinta, tässä valaisimessa on myös kirkasvalo -- Candeo onkin markkinoiden ensimmäinen ripustettava kirkasvalolaite.

designvalaisin

designvalaisin

designvalaisin

Kaikki ovat varmasti kuulleet kirkasvalohoidon hyödyistä. Sitä on tutkittu noin 30 vuoden ajan ja tulokset ovat olleet lupaavia muun mussa päivänajan masennuksen ja unihäiriöiden hoidossa, sekä uupumuksen ja väsymyksen estämiseksi kaamosrasituksen aikana. Jo yhden kirkasvalohoidon on todettu auttavan kaamosrasituksen oireita, mikä on ihan huippua! Kaamosrasitusta potee yllättävän moni, ja osalle teistäkin lie sen oireet hyvin tuttuja:

 • väsymys päiväsaikaan ja sen myötä toiminnallisuuden kanssa haasteita
 • sosiaalinen vetäytyminen, ärsyyntyminen ja surullisuus
 • hiilihydraattipitoisen ruoan mieliteko ja sen myötä painon nousu

Toiminta perustuu melatoniinihormonin erittymisen pysäyttämiseen valolla. Melatoniini on siis hormoni, jota aivojen käpylisäke tuottaa ja erittää normaalisti yöllä. Se on tavallaan meidän luomu-unilääkettä ;) Eli kun melatoniinia erittyy, ihmistä väsyttää. Valo vaikuttaa melatoniinin tuotantoon tyrehdyttäen sen erittymisen, mutta tähän ei riitä mikä tahansa valo, vaan sen on oltava ainakin 2.500 luksia. Tätä voi verrata mm. kesäpäivään, jolloin ulkona on noin 50.000 - 100.000 luksia, ja toimistovalaistuksessa noin 300 - 500 luksia. Normaaleissa kotioloissa yleisvalaistus on 10 - 100 luksia. Tai jos on niinkuin minä, että elän kynttilän ja läppärin näytön valossa, niin tuo määrä on varmaan 1 luksi :D :D

designvalaisin

Sitten vielä palaan takaisin tähän meidän uuteen Candeoon. Se on saanut Fennia Prize 14 -kunniamaininnan vuonna 2014 ja Sisustuslehti Divaanin vuoden 2013 paras valaisin palkinnon :) Candeo (niinkuin kaikki muutkin Innoluxin kirkasvalolaitteet) on Det Norske Veritasin sertifioima lääkinnällinen laite, mikä takaa turvallisen käytön ja hoidon tehokkuuden. Nämä sertifioidut laitteet täyttävät kaikki hyvälle valohoidolle asetetut vaatimukset, eivätkä ne aiheuta käyttäjälleen sivuvaikutuksia, kuten päänsärkyä tai silmien rasitusta.  Eikä valaisin ole siis pelkästään kirkasvalolaite, vaan yläosan pientä kytkintä kääntämällä valaisin muuttuu normaaliksi yleisvalaisimeksi.

designvalaisin
Täytyy kyllä sanoa, että olen ostokseeni oikein tyytyväinen. Sattumalta vielä bongasin valaisimen  Kodin1:sessä (siellä tätä olikin vain valkoisena), ja juuri sinä päivänä verkkokauppatilauksesta sai 30% alennuksen! Eli sain tämän vielä ihan hyvään hintaan :)

Tässä vielä pari kuvaa eilisillalta, kun valaisin oli päällä. Valoa itsessään on niin hankala kuvata, mutta hyvin se valaisi keittiön :)

designvalaisin

designvalaisin

10 kommenttia

 1. Ttämä on kyllä tosi kaunis valaisin, olen itsekin katsellut sillä silmällä. Meillä on erittäin hyvä ja toimiva valaisin ruokapöydän yllä, mutta johonkin muualle tällainen voisi olla tosi hyvä. Meillä vielä suht tummat pinnat sisustuksessa syövät valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Suvi, kiitos kommentista! :) Tämä on kyllä nätti ja periaatteessa myös aika neutraali joten sopii kyllä varmasti huoneeseen kuin huoneeseen. Voisi olla esimerkiksi olohuoneessa sohvapöydän päällä (jos on sohvapöytä) :) Ja yleisvalona todella loistava, antaa hyvin valoa jos tosiaan tummat pinnat vie valoa pois. :)

   Poista
 2. Candeo on mun haavelistalla. Kaunis valaisin ja todella kätevä. Ehkä joskus!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni oli juuri sattumoisin sellainen sauma, että kaikki palat loksahtivat heti; löysin valaisimen googlaamalla ja ihastuin heti - samaan aikaan Kodin Ykkösillä oli alennus vain pari päivää, ja siellähän Candeo oli tyrkyllä -- Lokki-valaisin meni kaupaksi ja siitä jäi juurikin sopivasti rahaa käteen. Niin se vaan on, että sitten kun on oikea hetki niin sitten se vain on ostettava :D Ehkäpä sinullakin Laura Candeon osto vain tulee joku päivä eteen sellaisten enteiden kera, että se vain on hankittava :D :D

   Poista
 3. Tyylikäs ja ajaton valaisin! Meillä on yksi pöytämallinen kirkalasvalolaite, mutta sitä tulee liian harvoin käytettyä... Kattovalaisin saattaisi olla luonnollisesti enemmän käytössä. Ainakin juuri näinä pimeinä aikoina... Oikein mukavaa sunnuntaita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jutta, samaa tuossa mietin kun naksautin taas kirkasvalon päälle, että ei tuota kirkasvaloa edes tietyllä tavalla huomaa aamulla, kun samalla lukee päivän lehteä ja syö aamupalaa. Joka tapauksessa se kattolamppu on päällä aamun hämärässä. Eli siinä mielessä tosiaankin saattaa olla kätevämpi kuin pöytämallinen, vaikkakin saman asian ajaa kumpainenkin :)

   Poista
 4. Aivan ihana valaisin! Mun pitäisi vaihtaa meidän muuten hyviin valaisimiin lamput, noissa kun on iän kaiken vanhat energiansäästölamput jollain 2300 kelvinillä eli tosi keltaisella valolla.

  Siitä tulikin mieleen, että tarkoititko postauksessa kenties lumeneja etkä lukseja? Lumen mittaa valotehoa, luksi tietylle pinnalle tulevaa valoa :) Eli luksimäärä on erilainen esimerkiksi keittiön pöydällä kuin lattialla. Kelvinit taas mittaavat valon värilämpötilaa: mitä alempi kelvin-luku, sitä keltaisempi valo. Päivänvalon kelvin-lukema on yli 5500K ja lumeneita päivänvalo tuottaa tuon yli 10000 pilvisenäkin päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa kommentista ja infosta! Nyt kuule laitoit niin pahan, että en yhtään tiedä itse tarkoitinko lumeneja vai lukseja, tuon jälkimmäisen olen vain lukenut kirkasvalohoitoon liittyvästä oppaasta ja orjallisesti menin sillä :D Mutta sinun tiedot kuulostavat niin vakuuttavilta, että uskon täysin :) Hyvä juttu :)

   Poista
 5. Tätä valaisinta mietin itsekin, kun taannoin kirkasvalolaitteen hommasin. Tosi kaunis valaisin ja sopii kotiisi todella hyvin. Itse päädyin taannoin kuitenkin pöytämallin valaisimeen. Ongelmana siinnä on vain se, että se ei ole tosiaankaan yhtä kaunis, joten sitä pitää jaksaa liikutella edestakasin käyttöön ja piiloon. Tämän myötä se on ehkä vähän turhan harvoin käytössä. Tehon olen kuitenkin huomannut, kun valoa jaksaa päivittäin käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marika, kiitos kommentista :) Nämä kirkasvalot antavat hyvin kyllä energiaa päivään jos jaksaa käyttää niitä. Itselläni taas kattolampun suhteen on se haaste, että jos aion olla kirkasvalon alla aamuisin, pitää töröttää keittiönpöydän äärellä. Joskus vaan olisi niin rentoa syödä aamupala sohvalla tai sängyssä :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)