Tapettiseinän muutos kalkkimaalilla

tiistai 10. marraskuuta 2015


Muistinkohan kertoa, että olohuoneen ja keittiön väliseinäkin muuttui taannoin, tapetti lähti parilla rivakalla ranneliikkeellä irti, ja päälle tuli taaaaas kerran Kalklitirin kalkkimaalia. Kohta meillä on kaikki seinät maalattu kalkkiksella <3  Täältä bongaat postaukset työhuoneen muutoksesta ja olohuoneen ensimmäisestä vaiheesta :D Mitä mieltä olette uusimmasta muutoksesta? Itse edelleen tykkään väristä ihan älyttömästi, se on niin vaalea, mutta antaa kuitenkin valkoiselle kontrastia.

kalkkimaali
Kalkkimaalin maalausprosessi on joka kerta yhtä huvittavaa, kun sitä säikähtää värin läikikkyyttä ja tummuutta, vaikkakin tietää sen vaalenevan kuivuessa. Mutta on se aika raju heti siinä sudittaessa ;)

kalkkimaali

Tässä muutamia kuvia tämän hetken fiiliksistä tuolla seinämällä. Pääasiassa samoja tavaroita mutta vähän eri järjestyksessä ;) Jotain on tuotu toisista huoneista ja jotain taas viety. Huomatkaa vasemmalla mustista pilleistä väsätty "joulukoriste" eli tuo tähti, näyttää kylläkin joltain epämääräiseltä :D

kalkkimaali

kalkkimaali

Sitten vielä vinkki loppuun; pöllin rakkaan ystäväni H:n idean (kiitos inspiraatiosta!) ja kävin ostamassa eukalyptuksen oksia maljakkoon, tuoksuvat ihan älyhyvälle ja raikkaalle. Suosittelen! Tuossa on nyt nelisen karahkaa, maksoi reilun euron kappaleelta.

kalkkimaali eukalyptus

kalkkimaali eukalyptus


Kynttilöitä ei voi olla koskaan liikaa.... :)

kalkkimaali kynttilä


Näin tänään. Ja hei vielä ehtii iltaan mennessä osallistua ihanaan arvontaan täällä!

6 kommenttia

 1. Kalkkimaali antaa kauniin pehmeän vaikutelman. Mistä muuten olet löytänyt noita eukalyptuksen oksia? Viime vuonna ostin niitä muutaman kerran Plantagenista, mutta tänä syksynä en ole löytänyt sieltä kertaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Karin, samaa kyselin ystävältäni, jolta nuo eukalyptukset alunperin bongasin -- niitä löytyi Sokoksen alakerran kukkakaupassa :) Siellä oli muuten aivan ihania koristekaaleja pitkässä varressa, mitä voi laittaa maljakkoon -- en ole ikinä edes tiennyt että niitä on sellaisina! Ja erittäin hyvin luonnehdittu tuon kalkkimaalin tuomaa vaikutelmaa, se on nimenomaa pehmeä, vaikka onkin tietyllä tapaa hieman rouhea. Tosi paljon tykkään juuri siitä fiiliksestä minkä se tuo huoneeseen :)

   Poista
 2. Hei! Todella kaunis seinä, onko kalkkimaali mitä sävyä? :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Mahtavan näköinen seinä! Hioitteko/käsittelittekö seinää jotenkin ennen kalkkimaalin levittämistä pois vai maalasitteko suoraan tapeteista revittyyn pintaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) ei hiottu mitenkään seinää, koska tapetit lähtivät siististi pois ja alla oli tasainen seinä :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)