Bloggaajille 8 vinkkiä uusiin postauksiin

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Joku kysyi kerran, mistä keksin kirjoitettavaa blogiin näin usein, sillä postailen lähestulkoon päivittäin. No, tokihan sisustusteemaisessa lifestyleblogissa on helppoa postata joko mistä tahansa sisustukseen liittyvästä asiasta, oli se sitten yksittäinen esine tai sisustuksellinen ratkaisu, tai sitten yleensä lifestyle -aihepiiristä, mikä kattaa osimoilleen kaiken, mikä vain liittyy elämään, hah ;)

Jäin kuitenkin miettimään tuota kysymystä, ja ajattelin listata muutamia vinkkejä uusiin postauksiin. Mietin näitä ehkä ensisijaisesti oman blogigenren näkökulmasta, mutta toivottavasti vinkeistä on hyötyä kaikille bloggaajille :)


Kun blogi jumittaa samoissa asioissa tai et keksi mitään kirjoitettavaa  

8 vinkkiä uusiin postauksiin

 1. Juhlat. Kirjoita omia vinkkejä ja ideoitasi ruokiin, koristeluihin, tapoihin juhlistaa, lahjavinkkejä.... Juhlia voi käsitellä hieman laajemmalla ajatuksella, eli kaikki pääsiäiset, vaput, juhannukset, naistenpäivät, joulut, isänpäivät, what so ever. Näitä löytyy!
 2. Hankinnat. Kerro hankinnoista, jotka ovat olleet napakymppejä. Jaa käyttökokemuksia myös niistä tuotteista, jotka eivät ole olleet ihan niin hyviä... Hehkuta, jos olet tehnyt upean löydön kirpputorilta tai ulkomaan matkoilta.
 3. Näkökulmat. Sen sijaan että kirjoitat aina itse, haastattele tuttuasi jostain aihepiiriisi kuuluvasta teemasta; työkaveriasi, aviopuolisoasi, parasta kaveriasi, lastasi... Saat blogisi aihepiiriin erilasia näkökulmia. Voit myös haastattelun sijaan pyytää heitä kirjoittamaan koko postauksen itse, omalla tyylillään.
 4. DIY. Jos olet kovin luova yksilö ja keksit hauskoja tapoja tuunata olemassa olevaa tai tehdä itse jotain mukavaa, se kiinnostaa aina, eikö? Luovuus on ehtymätön luonnonvara! Hyvät how-to -ohjeet ovat plussaa.
 5. Jatko-osat. Tutkaile aiempia postauksiasi. Kenties niiden joukossa on sellaisia postauksia, joihin voisit kirjoittaa jatkoa, joita voisin syventää, joista voisit tehdä päivitystä.
 6. Moodboard. Kokoa itseäsi inspiroivia kuvia/ ajatelmia/ sitaatteja liittyen johonkin teemaan, ja tee niistä moodboard (ikäänkuin leikekirjan yksi sivu). Kuvat voivat olla mistä vain, mutta muista kertoa lähde! Hyviä paikkoja löytää inspistä on blogit, instagram ja pinterest.
 7. Päivä arjestasi. Kuvaa normaalia arkea ilman minkäänlaista stailausta ja jaa kuvien myötä kokonaisesta päivästä reportaasi... :) Päivä kulissien takana ;)
 8. Sarjat. Voit keksiä jonkin postaussarjan, jota julkaiset tasaisin väliajoin; vaikka joka perjantai huhti-toukokuussa. Muista vain ajoissa mainostaa ja brändätä sarja, ja linkittää sarjan postaukset toisiinsa. Sarja voi olla mikä vain, vaikka joka perjantainen pitsaohje leffa-/kirjasuosituksineen :D 

Jos keksitte lisää vinkkejä niin kirjoitelkaa ihmeessä kommenttiboksiin :) Ja itse ainakin tykkään katsella valokuvin höystettyä postausta, joten mielelläni rohkaisen vielä kaikkia bloggaajia ottamaan kameraa kehiin kotona ja kodin ulkopuolella -- monesti postausideat kumpuavat onnistuneista valokuvista käsin :)Ps. Käykäähän kurkkaamassa myös nämä aiemmat postaukset:

Riippuvainen bloggaamisesta? | Kuinka lisätä Instagramin kuvat Bloggerin sivupalstaan | Kuinka lisätä oma allekirjoitus automaattisesti Bloggerin postauksiin 

16 kommenttia

 1. Tämä olo hyvä postaus ja kiitos vinkeistä :) Inspiraatio-postaukset ovat myös kivoja :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja vinkkejä! :) Etenkin tuo moodboard lähtee toteutukseen!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Jään odottamaan mielenkiinnolla moodboardiasi! d-)

   Poista
 3. Kivoja vinkkejä, kiitos! Muistin heti ainakin kaksi tai jopa kolmekin aihetta, joiden tiimoilta tarttis alkaa taas tekemään jotakin bloginkin suhteen :D

  Miulla on heti muutama vinkki lisääkin!
  Musta on aina kiva nähdä mitä ihmiset on lukeneet viime aikoina. Joko itsekseen tai vaikka lapsille. Mitkä on lasten suosikkeja tai omia kestosuosikkeja.
  Lukutoukat kaipaa aina kirjavinkkejä!

  Sama juttu leffoihin ja telkkarisarjoihin. Ainahan sitä kaipaa jotain uutta, jota ei ole tullut edes ajatelleeksi.

  Ja projektit. Sellaiset pitkäkestoiset jutut joita joskus tekee, niiden edistymisestä on kiva lukea. Oli se sitten kuntoilu tai joku joku vapaa-ajan projekti tai vaikka joku taiteilujuttu. Itse suoritan Pihka- luonnonharrastusmerkkiä osittain lainalasten kanssa, ja siitä pitäis muistaa kirjata blogiin ylös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun hyviä lisävinkkejä, kiitos! Itsellä voisikin olla kahteen jälkimmäiseen jopa postausideaa, jipii, laitan heti ylös! :X

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä!! :)

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Olipas mukava postaus, samoilla ajatuksilla mennään täälläkin! <3

  VastaaPoista
 6. Samoin ajatuksin mennään täälläkin, kiva postaus! <3 Ja ihan aiheen vierestä, ihastuin kauniin kesäisiin kynsiisi. :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! :X Ja kynnet tosiaan elää vuodenaikojen mukaan, nyt alkaa pinkki kausi jee :D

   Poista
 7. Kiitos vinkeistä!

  Mahtavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)