Jyväskylän Rakennusmessut 2016 | Henkinen ja fyysinen anti :)

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Viime viikonloppuna Jyväskylän Rakennusmessuilla oli kiva bloggaajatilaisuus, jossa sain muiden keskisuomalaisten sisustusbloggareiden kanssa jutella Hanna Sumarin, Eva Wuiten ja Jethro Rostedtin kanssa. Tämä kolmikko oli karismaattista ja vallan ihastuttavaa seuraa, ja jutut olivat kyllä todella hauskoja :D Kiitos vielä organisoijille ja esiintyjille!


Erityisesti mieleen jäi Hanna Sumarin ajatukset siitä, että sisustuksessa pitää toteuttaa itseään ja olla rohkea kerroksellisuuden kanssa, sekoittaa uutta ja vanhaa. Loistavasti kiteytetty! Itsekin huomaan, että ihastun heti sisustuksiin, joista näkee tarinaa ja persoonaa -- enkä siis tarkoita, että se vaatisi kamalaa tavarapaljoutta ja kaiken maailman krääsää, ei ei... Se tarkoittaa sitä, että asunnolla on tietty samansukuinen sielu kuin siinä asujallaan, ja sen vain tuntee. :) Toinen ihan loistava pointti liittyi keskusteluun, jossa pohdittiin muun muassa lehtikuviin (tai ihan vaikka blogeihin) stailattuja asuntoja. Hanna totesi tajunneensa, että sisustuksessa tavoitteena on löytää jokaiselle tavaralle sellainen paikka kotona, jossa se voi olla koko ajan. Ei siis tarvitse olla aina siirtelemässä tai piilottelemassa tavaroita, ennen kuin vieraita tulee tai jos haluaa ottaa "edustavan" valokuvan kodistaan.

Eva Wuitea oli kiehtova kuunnella, hänen tapansa hahmottaa ulkoalueet huoneina ja tiloina kävi ehdottoman hyvin järkeen. Pihalla voi olla oleskelualue (olohuone), lepäilyalue (makuuhuone), leikkitila (lastenhuone) ja niin edelleen, niin silloin on täysin loogista myös pohtia ulkotilojen sisustussuunnitelmaa samalla tavoin kuin sisälläkin. Jos vielä olisi vähän isompi piha, niin tätä haluaisin heti soveltaa! Mutta valitettavasti meidän postimerkin kokoiseen pihaan ei hirveän paljon mahdu tiloja... Toinen äärimmäisen hyvä pointti oli se, kun Eva totesi sisäänkäyntiä ympäröivän pihan luovan asunnolle sen kuuluisan ensivaikutelman, vaikka itse asuntoon ei olla vielä astuttu sisälle. Meilläkin on ties mitä pulkkaa ja harjaa ja muuta krääsää ärsyttävästi etupihalla, ne pitäisi kyllä saada jonnekin muualle mahtumaan.

Jethroa oli todella hauska kuunnella, hän on omassa rehellisyydessään ja suorapuheisuudessaan todella mukava tyyppi. :) Hän kertoili asuntokaupan muutoksista viimevuosina, ja olikin hassua kuulla, kuinka muun muassa asuntoesittelyitä varten otettuja valokuvia on pitänyt viime vuosina downgradeta eli ottaa tarkoituksella ei-niin-vimosen päälle olevia fotoja. Jethron mukaan nykyinen ostopäätös tehdään suurimmalta osaltaan jo netissä, ja asuntoesittelyssä tullaan "tarkistamaan", että ovatko nettiesittelyn kuvat todenmukaisia. Näinhän se muuten taitaa olla! Ja liian hienosti stailatut myyntikuvathan tuntuvat suoraan sanottuna kusetukselta, jos livenä asunto näyttää ihan erille. 8)


Messuilla tuli sitten kierreltyä aviomiehen ja tyttären kera, ilman mitään sen suurempaa tavoitetta tai päämäärää. Kuinka ollakaan, meille silti tarttui mukaankin jotain -- mies meni ja osti yhtäkkiä uuden pyykinpesukoneen Expertin messuedustajilta :D Sen olisi määrä saapua kotiin muutaman viikon kuluttua. Kyseessä on AEG:n kuivaava pesukone, joka siis sekä pesee että kuivaa vaatteet. Olen tästä kuivaavasta pesukoneesta haaveillut jo pitkään, joten saas nähdä miten se livenä toimii!

Kuva: AEG

2 kommenttia

  1. Minäkin löysin henkisen annin lisäksi meille messutarjouksella ekokalusteet terassille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli sitten hyödyllinen keikka! :) Messutarjoukset ovat kyllä yleensä todella hyviä g-)

      Poista

Kiitos kommentista! :)