Kylpyhuoneen katon freesausta, tilannekatsaus

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Täällä alkoi yhtäkkinen sutiminen parin kolmen neljän kahvikupillisen jälkeen ;) Olen jotenkin kyllästynyt kylpyhuoneen aneemiseen ulkoasuun, ja päätin sävyttää kattopaneelit valkoisella Supi Saunavahalla. Se onkin tuttua ainetta mm. meidän askartelupöydän ja sohvapöydän osalta. Olen nyt vetänyt saunavahaa kattoon pari kerrosta, ja pientä eroa alkaa näkymään. Taidan vielä odotella kuivumista ja  laittaa kolmannen kerroksen. Kolmas kerta toden sanoo, väitetään. :) Tässä pieni tilannekatsaus, missä mennään nyt:


Nyt voin jo todeta, että vaikkei kyseessä ole suuri värinvaihto, kyllä se yleisilmettä (ja omaa mieltä) heti piristää :) Ja olen muutoinkin pitkään miettinyt, miksi kylpyhuoneiden katto tuppaa olemaan tuollainen hyvin perinteinen, puunvärinen lautapaneeli? Ei sillä, että se olisi välttämättä huono, mutta en yhtäkkiä muista nähneeni juurikaan muunlaisia. Kuulutteko tähän samaiseen lautapaneelin omaavaan ryhmään; jos ette, niin millainen katto teidän kylpyhuoneessa on?

10 kommenttia

 1. Olipas kiva nähdä nämä kuvat. Samaa olen miettinyt ja valkoinen Supi houkuttaisi saunan seiniin, miksei myös kattoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos nämä auttoivat hieman pohdinnoissa! Kiitos kommentista :X

   Poista
 2. Mun piti oikeasti käydä ihan katsomassa, ei tule vissiin ylöspäin katseltua tuossa tilassa :D Ja lautakatto puunsävyssähän sieltä löytyy. Aika paljonkin muuttaa ilmettä tuo vahaus, hyvä idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari :X

   Minulla muuten kävi vähän samanlainen juttu; mietin eilen pitäisikö vessankin katto maalata, ja sitten tuli yhtäkkinen blackout että millainen katto siellä edes on :D No se olikin valkoinen katto jo valmiina w-) Jotenkin kuvittelin sen olevan tätä samaa puunsävyä.

   Poista
 3. Me maalattiin edellisessä kodissa kylppärin katto valkoisella maalilla, ja nykyisessäkin kodissa näin on tarkoitus tehdä. Pieni asia, mutta muuttaa tilaa paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riksu, ihan totta, pieni asia mutta tuo heti huoneeseen lisää ilmavuutta! :))

   Poista
 4. Hyvä idea! Samaa sävyasiaa olen pähkäillyt kylppärimme osalta, joku päivä hankin vaaleaa sauna supia minäkin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kyllä antoi valoisampaa ilmettä, varsinkin vielä kun vetäisin kolmannen kerroksen. Helppo ja halpa tapa piristää kylppäriä, joten voinen kyllä suositella :)

   Poista
 5. Oikein kivan näköinen jo näissä kuvissa! Tuollainen viileän raikas! Oma mäntypaneelikattomme vedettiin remontissa täysin valkoiseksi. Jos tekisin itse kylppärin alusta lähtien valitsisin kattoon tasaisen levypinnan. Olen myös miettinyt, miksi vastassa on niin usein paneloitu katto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! :) Kuulostaa hyvälle tuo ihan valkoinen katto, se on jännä miten itse en edes osannut kyseenalaistaa katon väriä silloin kuin tätä rakennettiin :D Jäänyt niin vahvasti sellainen puunvärisen paneloidun katon skeema päähän, jostain lapsuudesta kai d( Hyvä kysymys kyllä että miksi niin usein paneloidaan katto! :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)