Inspiroivat ajatukset vuodelle 2016

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Aika monelta löytynee kotoa edes yksi tekstiprintti, vai miten on -- sano hep, jos sinulla ei ole! :) Keräilin tähän muutamia puhuttelevia ja inspiroivia tekstejä, joista puolet löysin internetistä ja puolet taas on ihan meiltä kotoa :)


Do something today that your future self will thank you for.
Mielenkiintoinen ja tietyllä tapaa ajankohtainenkin ajatus. Moni asia ja valinta elämässä saattaa tuntua hankalalta ja pahalta, jopa mahdottomaltakin juuri nyt, mutta pitkän aikavälin perspektiivissä se voi olla jotain äärimmäisen palkitsevaa ja hyvää.

Do more of what makes you happy.
Tuo teksti on ollut meillä olohuoneessa, kunnes käytin kehykset toiseen julisteeseen. Pitäisikin ottaa tuo teksti taas esille. Siinä osutaan asian ytimeen -- elämässä pitäisi tehdä enemmän niitä asioita, joita rakastaa. Karsia pois kaikki ahdistavat, muka pakolliset asiat, jotka vain voi.Always remember to fall asleep with a dream and wake up with a purpose.
Miksi näin ei tekisi aina!?! Sitä niin helposti tulee mietittyä kaikkia tehtävälistoja ennen nukkumaanmenoa, ja monesti se stressaa. Miksi ei miettisi niitä vaikka hetken iltapäivällä, kirjoittaisi paperille ylös, sen jälkeen antaa ne olla ja unelmoida :) Herätessä sama juttu, positiivisella asenteella pohtia päivän tarkoitusta suuressa mittakaavassa, ei päivän to-do -listaa...

Whatever you think, think the opposite.
Meidän eteisen seinällä, peiliä vastapäätä -- näin ollen tekstistä osa näkyy aina oikein päin, katsoit suoraan tai peilin kautta :) Tämä ehkä kärjistetysti sanottu ajatus on miellyttänyt minua monella eri tasolla. Erityisesti omien, syvään juurtuneiden ajatusmallien tietoinen haastaminen on se juttu tällä hetkellä. Miksi reagoin näin, miksi toimin näin, miksi ajattelen näin...? On kutkuttavaa ja monesti todella hedelmällistä pohtia omia toimintatapoja ihan ajan kanssa ja haastaa niitä jopa täysin vastakkaiseen suuntaan!When it rains, look for rainbows. When it's dark, look for stars.
Niin herkkä, niin koskettava, niin äärimmäisen merkityksellinen teksti! Rakastan tätä! <3 Kun on ollut vakavasti masentunut, tällaisen näkökulman omaksuminen elämään on hyvin vaikeaa. Askel kerrallaan, kun oppii huomaamaan elämän nurjista puolista aina jotain kaunista, niin sanonpa vain että se on elämän käännekohta. Se riittää, että uskoo -- uskoo kaikkein pahimpienkin painajaisten muodostavan edes pienen, himmeän sateenkaaren.

I det enkla, bor det vackra. 
Olen jo kahdesti huomannut tämän asian tällä viikolla. Yksinkertaisuudesta löytyy kauneus. Elämässä ei tarvitse olla isoja spektaakkeleja ja blingblingiä, kauneutta on pienet arjen hetket. Etenkin lapsen syntymän jälkeen tämä on konkretisoitunut. Ja jännä juttu, mutta bloggaamisen myötä kameran kautta löytää paljon kaunista, ihan kodin pienistä asioista! Miksi yksityiskohtiin ja pikkuasioihin ei pysähdy samalla lailla kun valokuvaa katsoessa, jossa pienen kukannupunkin kauneus voi tehdä sinut sanattomaksi. Tämä lappunen muistuttaa minua asiasta keittiössä joka päivä, se oli ihan pakko naksutella dymolla ylös ;) Ruotsiksi se kuulostaa vielä paremmalle kuin suomeksi :D :DI am in charge of how I feel, and today I am choosing happiness.
Itse en ajattele tätä niin, että voit päättää miten tunnet, tässä ja nyt. Varsinkin, jos viittaan jälleen tuohon masennukseen, niin ei masentunut ihminen voi valita, että nytpä olen onnellinen. Ei todellakaan, se on niin kaukana todellisuudesta kuin olla ja voi!!! Mutta näen tämän ajatuksen hieman eri perspektiivistä. Olen entistä enemmän tietoinen siitä, että moni rakentaa yllättävän helposti itselleen huonon olon -- alistumalla, priorisoimalla muiden tarpeet omiensa edelle, nöyrtymällä, olemalla muiden huolien kaatopaikka... Listaa ei liene tarve jatkaa, sillä uskon monien ymmärtävän. Tähän liittyen tuo mietelmä on merkittävä. On ymmärrettävä, että vain sinä itse määrittelet elämäsi valinnat, ja sen kautta tunteetkin tulevat perässä.

Feel unique. Be yourself, everybody else is taken.
Ostin Bodyshopin kassin ihan tämän tekstin takia :D Se vaan on niin hyvä! Muistuttaa siitä, että turha yrittää olla kukaan muu kuin sinä itse! Elämän ainutlaatuisuus on mielestäni jotain niin upeaa, joten miksi emme olisi reilusti juuri sitä mitä olemme, uniikkeja, aitoja ihmisiä. <3 Itse olen jo pitkään yrittänyt kulkea tätä polkua pitkin, ja yhä herkemmin huomaan muista, jos he teeskentelevät (ihan vaikka tietämättään). Teeskentely on raskasta, se on rooli, joka pitää pukea aamuisin päälle, ja mitä kauemmin olet tallustellut maan päällä, sen raskaammaksi ja ahtaammaksi tuo puku käy... Kulissielämää en suosittelisi kenellekään. On vapauttavaa olla oma itsensä, hyvässä ja pahassa.She woke up one day and decided to quit cleaning her house and start decorating her soul instead.
Näin siivousaddiktina voin sanoa, että tämä hymyilytti ja samalla sai ajatukset raksuttamaan. Käytän välillä ihan kohtuuttomasti aikaa siivoamiseen, joku voisi jopa sanoa "pakkomielteisesti", mutta se nyt olisi jo liiottelua. :D Jospa osan ajasta käyttäisinkin itseeni, oman sisäisen minän kehittämiseen? Samalla teholla ja samalla  päättäväisyydellä kuin mitä siivotessani kotia. Hmmm :)

This is a perfect year to have a perfect year.
Tekemäni kalenterin kansi vuodelle 2016 löytyy tällä hetkellä jääkaapin ovesta. Voit muuten käydä tulostamassa sen postauksestani Ilmainen kalenteri printattavaksi. Tuota kalenteria tehdessäni halusin kirjata ylös muistiin tämän tunnetun ajatelman, joka oikeasti kuuluu "This is a perfect day to have a perfect day". Halusin kuitenkin laajentaa ajatustani koko vuodelle. Monet aina odottavat sopivaa hetkeä, oikeaa ajankohtaan, mutta itse olen tullut siihen tulokseen ettei ne odottamalla tule. Se on päätettävä. On päätettävä, että tästä vuodesta tulee hyvä :)


Näitä mietelmiä olisi voinut lisätä tähän pilvin pimein, mutta ei niitä jaksa kukaan lukea :D Ehkäpä jatkan vielä joskus samalla idealla? Ja haastan myös teidät muut kokoamaan inspiroivat ajatelmat blogipostaukseksi :) Laitahan linkki kommenttiboksiin, jos innostut tekemään postauksen -- olisi todella kiva lukea niitä!

4 kommenttia

 1. Hienoja mietteitä olet löytänyt! Jokainen näistä puhutteli tavalla tai toisella. Tietyllä tavalla olen vähän kyllästynytkin tekstiprintteihin, kun niitä kotoakin aika monta löytyy. Silti en osaa tai halua niistä luopua, sillä tuntuu että kaipaan näitä voimalauseita silloin tällöin.

  //Kaisa J - Koti-ikävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, tietyllä tapaa kyllästyttää katsoa samoja tekstejä ja tekstiprinttejä kotona, etenkin jos sisältö ei puhuttele. Tietyt voimalauseet tulevat kuitenkin aika ajoin tarpeeseen :)

   Poista
 2. Ihan pakko oli heti tarttua haasteeseen ja hirveässä keinovalossa kuvailla nuo tekstit : http://puolitoistakerrostakotia.blogspot.fi/2016/01/tekstihaaste.html
  Mulla on kanssa jo vähän ähky näitä tekstiprinttejä kohtaan vaikka niin kivalta näyttävätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavat tekstit löysit Mari! :D :D Kiva että tartuit haasteeseen! d-)

   Poista

Kiitos kommentista! :)