Toivepostaus: työhuoneeseen pöytä- ja säilytystilaa

lauantai 30. tammikuuta 2016

Minua pyydettiin keräämään työhuoneeseen ideoita, ja toiveena oli ainakin pöytä, jonka ympärillä useampi voi työskennellä tai pelata vaikkapa lautapelejä. Lisäksi toivottiin säilytystilaa niin, että kirjat ynnä muut saisi säilöön ja piiloon katseilta.

Lähtökohtana minulla oli katseenkestävä pöytä, joka tulisi huoneen keskipisteeksi ihan kirjaimellisestikin, eli ei seinää pitkin. Mitä enemmän katselin erilaisia tiimi- ja työtiloja, sen enemmän löytyi kauniita ja kevyitä ratkaisuja ohuin jaloin. Paksut pöydänkannet ja jalat ovat selvästikin vähenemään päin. Rohkaisisin yhä useampia teettämään työskentelypöytiä itse paikallisissa liikkeissä, jolloin materiaalit ja mitat on juuri sen kaltaisia kuin toivotaan.


Kuva: Masterandmaster


Jotta pöytätilaa voisi muunnella halutessa, ehdottaisin kahden pöydän taktiikkaa. Pöydät asetettaisiin vastakkain neliön malliseksi, mutta tarvittaessa ne voidaan pitää myös irrallaan toisistaan tai pitkittäin toisensa vieressä. Työskenneltäessä mm. tietokoneilla, on kahden pöydän taktiikka kätevä senkin vuoksi, että mahdolliset laturin johdot voidaan pujottaa vastakkaisten pöytien välistä lattialle.

Pöydän ympärille tarvittavia tuoleja ajattelin siten, että 1-2 niistä saisi olla hyviä työtuoleja ja loput samaan sarjaan sopivaa, kevyempää versiota. Esimerkiksi House Doctorin uutuussarja Ace sisältää kivat tuolit, joissa vaihtoehtoina on käsinojallinen tuoli, kevyempi käsinojaton tuoli, sekä jakkara. Tuolit on valmistettu tammesta, raudasta ja PVC:tä ja niitä löytyy monessa eri värissä.


Kuva: House Doctor Kuva: Ikea
Säilytystilaa varten ajattelin muutamia matalia rulokaappeja vierekkäin. Ne tuovat tietyntyyppistä kotitoimistolookkia ja peittävät sisäänsä hyvin tavaraa. Kaappien päälle voi asetella muutamia tyynyjä tai muita pehmusteita, jolloin ne toimivat myös istuimena.

Lisäksi ihan perinteiset Ikean hinta-laatusuhteiltaan äärimmäisen toimivat Bestå-kaapit ovat aina vaan niin hyviä. Perus-ikeamaisen ulkonäön voi muuttaa helposti ostamalla Superfront- verkkokaupan myymiä vaihto-ovia, ovenkahvoja, jalkoja jne. Esimerkiksi vaihtamalla Harlequin-kuvioiset, trendikkään siniset (sävy Infinity blue) kaapinovet, lisäämällä kevyet putkijalat ja samansävyiset nahkavetimet, tulee Ikean kaapista aivan eri tyylinen.


Kuva: Superfront


Mattoja ei välttämättä työhuone kaipaa, mutta törmäsin sattumalta hauskaan PompUp- mattoon ja ajattelin laittaa sen ylös. Tällainen luonnonläheinen sävy ja erikoinen muoto on todella hauska yhdistelmä! Lisäksi työhuoneeseen voi tuoda erilaisia kivoja pikkujuttuja, kuten Lagerhausin seinäkalenteri, Granitilta löytyvä hauska paperiroskakori, Muuton Leaf-jalkalamppu... Mutta näillä pienempikokoisilla sisustustuotteilla on sitten helppo luoda kalustettuun tilaan vaikkapa kausittainen ilme, jos niin haluaa :)


Kuvat: Kuva: PompUp, Lagerhaus, Granit, Scandinavian Design Center


Miltä kuulostaa? :)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)