Ihanat, itsetehdyt hotdog-sämpylät

maanantai 2. toukokuuta 2016

Vappua tuli juhlistettua aurinkoisin merkein kotosalla ihanien immeisten kera, hyvää ruokaa ja juomaa nautiskellen. Aattona herkuttelimme itse tehdyin hodarein; leivoin ensimmäistä kertaa hotdog-sämpylät alusta asti ja koska ne onnistuivat hyvin, niin ajattelinpa tulla jakamaan ohjeen teillekin :) Omatekemät sämpylät ovat kyllä ihan toista maata kuin kaupan valmiit höttöset! Ohjeen löysin Patalinnun herkullisesta ruokablogista (suosittelen!), jota hieman soveltaen ja suurentaen käytin pohjana.




Ihanat hotdog-sämpylät, 18 kpl

6 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
3 kananmunaa
12 rkl voita

5 rkl sokeria
18 dl vehnäjauhoja
6 rkl valmiita perunahiutaleita
5 tl suolaa
---

piimää voiteluun


  • Lämmitä maito 42 asteeseen ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää mukaan myös rikotut kananmunat, huoneenlämpöinen voi sekä kuivat aineet.
  • Vaivaa taikinaa kunnolla ainakin kymmenisen minuuttia, kunnes se on kiinteää ja pehmeää. Anna kohota reilu tunti liinan alla.
  • Jaa taikina noin 18-20 palaan, ja pyörittele niistä pitkähköjä pötkylöitä.
  • Tee jokaiseen pötkylään kädellä painauma, taita toinen reuna toisen päälle ja nipistele sauma kiinni
  • Laita valmiit pötkylät pellille, sauma alaspäin, ja anna kohota vielä puolisen tuntia.
  • Voitele sämpylät piimällä ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Voilà!




Hodareiden väliin meillä grillattiin hyviä nakkeja ja lisukevaihtoehtoina oli kurkkusalaattia, sinappia, ketsuppia, aiolia, sipulirouhetta sekä mozzarellaa ja tomaattia pestolla. Yhtään kuvaa ei muuten ole kasatuista hotdogeista, taisi olla sen verran nälkä itse kullakin, hah :D Hodareiden ohella tarjolla oli niin ikään itse tehtyä perunasalaattia, johon siis sekoitettiin keskenään keitettyjä uusia perunoita, suolakurkun viipaleita, punasipulia sekä kevyt kastike bulgarian jogurtista sinapilla ja limemehulla. Slurp! Toimi!

Näitä herkkuja fiilistellen toivottelen kaikille hyvää alkanutta toukokuuta ja ihanaa kevättä <3
 



Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)