DIY: Kapteeninpeili

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Olen kirjoittanut tästä meidän eteisen peilistä jo aiemmin, ihan blogini alkuvaiheilla, mutta ajattelin tarttua paremmin asiaan uudelleen. Lähinnä siksi, että peilistä on tullut teiltä muutamia kysymyksiä, ja toisekseen siksi, koska nuo alkuaikojen postaukset ja etenkin valokuvat ovat niin karmeita :D Siis oikeasti, tässä se vanha postaus DIY: peilin tuunausta.  Sen julkaisusta onkin melkein vuosi aikaa ;)

No mutta asiaan. Peilin esikuvana ja lähtökohtana on ikoninen The Captain's mirror eli kapteeninpeili, jonka suunnitteli vuonna 2001 maineikkaan BDDW:n suunnittelija Tyler Hays. BDDW on siis Manhattanilla sijaitseva designliike.... ja pikkuisen kallis sellainen. Pyöreä kapteeninpeili nahkahihnalla maksaa sellaiset 1.500€ eli aika suolainen hinta. Tässä alla kuvaa tuosta alkuperäisestä peilistä.

Kuva: BDDW

Noh, meille tuli "hieman" halvempi versio, joka syntyi Ikean Grundtal-peilistä (halk. 60cm, hintaa 30€), jonka ympärille laitoin HongKongin auto-osastolta ostetun, mustan kiinnityshihnan. Hihna ei sinänsä ole kiinnitetty millään tuohon peiliin; peili on laitettu takaa seinään kiinni ruuvilla, ja peilin yläpuolelle on kiinnitetty Muuton Dots-naulakko. Sen jälkeen tuo hihna on vain laitettu peilin ja Dotsin ympärille, jonka jälkeen se on kiristetty sopivan tiukaksi.

id
Huomatkaa muuten (ihmeen sumeassa) yläkuvassa oikealla näkyvä pehmolelu lehtipinon päällä; ei minun laittamani. Muumien Mörkö on tällä hetkellä kuumaa kamaa täällä :D How lovely.... not :D

16 kommenttia

 1. Hieno tuunaus :)) Mä itse mietin kauan miten tuunaisin peilin ja sit ostin omani Pentikiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-h Muistankin nähneeni Pentikillä vastaavia, mutta niissä taisi olla hihnan tilalla sellainen ketju? Valmiit on kyllä aina tyylikkäitä, ja Pentik on varmaa laatua. g-)

   Poista
 2. Tosi hieno ja simppeli tuunaus!! Oon pitkään jo haaveillut tälläisestä peilistä meillekin, olisi niin ihana esim. mun meikkipöydälle tai eteiseen!!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna!:X Helppo ja simppeli tuo todellakin on, pystyy tekemään ihan kymmenissä minuuteissa ja silti se antaa ihan ok säväyksen kuin että pelkän peilin vain laittaisi :)

   Poista
 3. Vau! Todella hyvä idea! Ja muutenkin niin kaunista teillä!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana idea! :) Pitääkin lähteä ostoksille!

  VastaaPoista
 5. Jyskistä löytyy pyöreä musta peili hihnakiinnityksellä ja peiliin kuuluu musta seinäkiinnitysnuppi. Muistaakseni meidän peili maksoi alennuksen kera 29€. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olenkin nähnyt juuri tuon jos puhutaan samasta :) Se on ihan kiva, pienimpi tosin kuin tämä minun viritys. Ei ole hinnalla pilattu.

   Poista
 6. Aika onnistunut tuunaus ja kiva idea! Meilläkin mörkö on suosikkijuttu nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teresa! :) On siis muitakin mörköfaneja, hyvä kuulla :D :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)