Mielenkiintoiset Familonin Ultra Hamam-pyyhkeet testissä

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Hamam-pyyhkeet ovat olleet viime aikoina kovin paljon esillä, ja olen niitä itsekin haikaillut kotiin. Jotakin ylellisen kylpylähenkistä näissä on, mutta ovathan ne alunperin tehtykin hamam-kylpylöiden höyrysaunoihin -- tämän takia ne ovat myös todella kevyitä ja nopeasti kuivuvia. Huomasin muuten, että Hamam-pyyhkeitä kutsutaan myös fouta-pyyhkeiksi (uusi tieto minulle), eli kummallakin sanalla löytää hyvän määrän ihania pyyhkeitä netistä, josta olen googlaillut ja etsiskellyt niitä. Olen koittanut puntaroida, josko nämä ohuet pyyhkeet kuivaavat yhtä hyvin kuin froteepyyhkeet, ja että ovatkohan ne yhtä pehmeitä. Juurikin näistä syistä foutat ovat jääneet vielä pohdinta-asteelle, sillä perinteisen froteen ystävänä kuitenkin arvostan suuresti froteisen pyyhkeen pehmeyttä ja imukykyisyyttä.

No, tapahtui kuitenkin niin, että ihastuin eilen kesken kauppareissun tällaisiin Familon Ultran Hamam-pyyhkeisiin, jotka lähtivät hetken mielijohteesta ostoskärryyn mukaan. Hapsullinen, valko-harmaa pyyhe on reilun kokonsa (180*90) ansiosta ideaali myös vaikka rantapyyhkeeksi tai viltiksi, joten käyttöä varmasti löytyy. Ja syy, miksi koin ihastumisen keskellä Prisman hyllyrivejä, löytyy tämän foutan mielenkiintoisesta tuplarakenteesta. Tässä Familonin pyyhkeessä on foutalle tyypillinen päällyspuoli, mutta sen alapuolella on froteepinta. Huraa!! Molempien hyvät puolet samassa pyyhkeessä! :D Nyt pitää vaan hurauttaa nämä kuudessakympissä ja laittaa kunnon koetukselle! Raportoin jossain vaiheessa sitten käyttökokemuksia :)

8 kommenttia

 1. No nyt on kyllä hyvin mielenkiintoinen tuote!! Jään odottelemaan käyttökokemuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jemps! Kerron heti kun pääsen testailemaan kunnolla! :) Toivotaan, että on odotusten veroinen :))

   Poista
 2. Kuulostaapa ihan tosi hyvältä! Meidän pyyhkeet ovat palvelleet yli kymmenen vuoden ajan ja valkaisuista huolimatta alkavat näyttää siltä, että paremmatkin kelpaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa Karin täällä havaitsin, että ehkä joitain yli kymmenen vuotta vanhoja voisi jopa hävittää :D Jännä, miten harvoin pyyhekaappia tulee käytyä läpi, meillä monesti pyörii käytössä kuitenkin parit kolmet vakiot ja kaapin perällä on sitten kasassa kymmeniä pyyhkeitä vuodelta miekka ja kilpi :D :D

   Poista
 3. Onpas hauska idea, tuolla froteella sen saa markkinoitua paremmin suomalaisille jotka keskimäärin kai pitäytyvät perinteissä... :D Valko-harmaa väri on nätti, pitääkin ehkä ostaa tuollaiset harmaa-valkoisen parin kaveriksi. (nää on näitä mistä miehet ei varmaan ymmärtäisi mitään; mitä eroa on harmaa-valkoisella ja valkoinen-harmaalla! ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta Minna, kyllä on nyt havaittu hyvä markkinarako suomalaisille froteeihmisille! G-) hah tuo on niin totta, miehet eivät todellakaan tajua valko-harmaan ja harmaa-valkoisen eroa! :D

   Poista
 4. Täältä löytyy hienoja värejä ja malleja kyseisistä pyyhkeistä www.sopretty.fi
  , myöskin edullisia. Hyviä normaalikäytössä ja matkalla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)